Bal gibi güzellik

İşte size birkaç ballı tarif...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kadın ve estetiğin bir arada tespit edildiği ilk tarihlerden bu yana bal kullanılıyor. Sadece güzellik için değil kesik, yanık ve diğer yaraların tedavisinde de kullanılan gerçek bal aynı zamanda antibakteriyel özelliklere sahip. Antiseptik özelliği taşıdığından sivilce tadevisinde faydalanılıyor. İşte size birkaç ballı tarif...

BAL VE HAVUÇ MASKESİ

Yağ cildimiz için gerekli ancak fazlası, tozun cilt yüzeyinde birikmesine, gözeneklerin tıkanmasına ve cildin aşırı parlamasına yol açıyor. Bir büyük haşlanmış havucu bir yemek kaşığı balla karıştırıp, 10 dakika buzdolabında bekletirseniz, yağlı ciltler için harika bir maske elde edersiniz. Maskeyi yüzünüze uygulayın, 15 dakika bekletip ılık suyla durulayın.

KURU CİLTLER İÇİN

Yumurta ve balı bir kaseye alın ve iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze sürüp 20 dakika bekletin. Kuruyunca ılık suyla yıkayın.

HASSAS CİLTLER İÇİN MUZLU MASKE

Bir yemek kaşığı yulafı yarım muz ve bir yemek kaşığı bal ile karıştırın. Tüm yüzünüze sürüp 15 dakika beklettikten sonra yıkayın.

SİVİLCELER İÇİN PORTAKALLI BAL

Birer çay kaşığı portakal suyu, yulaf ve balı karıştırıp yüzünüze sürün.

İNCE ÇİZGİLERE NAR

Macun haline getirdiğiniz nar tanelerinin içine bir çorba kaşığı balı karıştırın, yüz ve boynunuza uygulayın. Eğer lekeleriniz yoğunsa bu tarifin içine bir kaç damla limon da ekleyebilirsiniz.