"Mekik yolladınız da ucuna mı takıldı"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da yapılan açılış töreninde konuştu. Türban konusuna değindi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yıllarca başörtüsüne gericilik denilerek karşı çıkıldığını savunurken, “Bunlar uzaya mekik gönderdiler de başörtüsünün ucuna mı takıldı? Hızlı tren yaptılar da başörtüsü bu treni raydan mı çıkardı? Marmaray inşa ettiler de başörtüsü tüneli mi tıkadı?” dedi.

Başbakan Erdoğan, Meydan Park’ta düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Yarının 24 Kasım Öğretmenler Günü olduğunu anımsatan Erdoğan, “Öğretmenler senede bir kez hatırlanacak olan varlıklarımız değildir. Elimi öpmeye gelenlere şunu söylerim el öptürmeyi sevmem torunlarım ve çocuklarım hariç. Sadece üç kişinin elini öpeceksiniz derim. Annenizin, babanızın, öğretmeninizin. Başka kimsenin elini öpmeyin. Onlar eli öpülesidir” diye konuştu. Öğretmenin, sadece üniversite sınavlarına hazırlayan kişiler olmadığını dile getiren Erdoğan, “Sadece test tekniğini öğretenler değildir, 13 yıl boyunca ilim öğreten, edep, adap öğreten, sabırla öğrencisine hayatı öğreten, takdim edenler bu işin asli unsurudur” ifadelerini kullandı.

Kendilerine yöneltilen “bölücü” eleştirilerine tepki gösteren Erdoğan, “Bizi utanmadan, sıkılmadan, arsız ve hayasızca bölücü olmakla suçlayanlar aslında kendi zihinlerinde Türkiye’yi bölmüş, Türkiye’nin bir bölümünü gündemlerinden, zihinlerinden, kalplerinden çıkarmış durumdalar” diye konuştu.

Trabzon’daki konuşmasında da başörtüsüne özgürlük getirdiklerini savunan Erdoğan, “Başörtüsüne gericilik dediler. Şimdi soruyorum sizlere, bunlar uzaya mekik gönderdiler de başörtüsünün ucuna mı takıldı? Hızlı tren yaptılar da başörtüsü bu treni raydan mı çıkardı? Marmaray inşa ettiler de başörtüsü tüneli mi tıkadı? Şimdi uzaya kendi uydularımızı gönderiyoruz, hamdolsun başörtüsü kuyruğuna takılmadı. Biz türkülerden korkacak kadar dillerden, kimliklerden, kültürlerden, kıyafetlerden korkacak kadar kelimelerden, kavramlardan korkacak kadar küçük bir devlet millet değiliz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir