Kayserigaz'dan ikinci istasyon

Kayserigaz, abone sayısındaki artışı göz önünde bulundurarak şehrin doğusunda ikinci bir giriş istasyonu için çalışmalarını hızlandırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Kayseri'nin batısındaki giriş istasyonundan ilde hizmet verdiği 400 bin abonesine doğalgaz sağlayan Kayserigaz, abone sayısındaki artışı göz önünde bulundurarak şehrin doğusunda ikinci bir giriş istasyonu için çalışmalarını hızlandırdı. Söz konusu istasyonu kurma çalışmalarına, şehrin doğusundaki Kızık Bölgesi'ne geçen yılın ekim ayında başladıklarını belirten Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, "Yatırımımızı inşaat ve mekanik otomasyon olarak iki kısma ayırdık. İnşaatı neredeyse tamamladık. Temmuz ayında mekanik otomasyon kısmını da bitirerek bu istasyonun geçici kabulünü yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. 

Şehirdeki altyapı çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarını kaydeden Hasan Yasir Bora, arz güvenliğini artırma çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getirdi. Bugün itibarıyla 2 bin 300 kilometrelik doğalgaz hattıyla Türkiye'nin en büyük 5 doğalgaz şebekesinden bir konumunda bulunduklarını vurgulayan Bora, "Bu da yatırım noktasında doğru bir yol izlediğimizi gösteriyor. Kayseri'ye doğalgaz girişimiz şu an Boğazlıyan ilçesi yönünden gelen Botaş hattı tarafından yapılıyor" dedi. Bölgedeki arz güvenliğini artırmak adına şehrin doğusundaki Kızık Bölgesi'ne geçen yılın Ekim ayında yeni bir istasyon kurma çalışmasına başladıklarını ileten Bora, söz konusu istasyonun temmuz ayında tamamlanmasının planlandığını ifade etti. 

Yeni istasyonun yatırım maliyeti ve kapasitesi hakkında bilgi veren Hasan Yasir Bora, şöyle devam etti: "Kamulaştırma yaparak yatırıma açtığımız bin 200 metrekaresi kapalı  toplam 6 bin metrekare alan üzerine kurulu yeni istasyonumuz saatte 250 bin metreküp kapasiteye sahip olacak. Bu kapasite, mevcut giriş istasyonumuzun yaklaşık iki katına karşılık gelecek. Sadece inşaat ve mekanik otomasyon kısmı ile yatırımımız 2.55 milyon euro'ya mal oldu. Bu istasyonumuzun devreye girmesi ile birinci istasyonumuzda olabilecek bir arızada abonelerimiz bundan etkilenmeyecek. Ayrıca  ilçelere daha rahat ulaşmamızı sağlayacak."

Yatırıma 100 milyon TL ayırdı

Abone sayısını artırmak amacıyla yaklaşık 100 milyon liralık yatırım bütçesi ayırdıklarını ve yatırımlarının büyük bir kısmını gerçekleştirdiklerini belirten Hasan Yasir Bora, sanayi ve konut alanında istedikleri abone sayısına ulaştıklarını dile getirdi. Şehirde yaptıkları altyapı yatırımlarının karşılığını aldıklarını anlatan Bora, "Kayseri'de gerek sanayi gerekse konut alanında çok sayıda abonemize hizmet veriyoruz. Bu yılın sonbaharında Erciyes Dağı'nı aşarak Develi ilçesine de hizmetimizi götüreceğiz. Böylece turizm alanında faaliyet gösteren Erciyes Dağı'ndaki tesislerimize de ulaşmış olacağız" ifadesinde bulundu. Şehrin doğusunda kalan Mimarsinan OSB'de  hizmet verdiklerine değinen Bora, "Şehrin batısından aldığımız doğalgazı şehrin en doğusuna kadar ulaştırıyoruz. Amacımız doğalgazı şehrin en uzak ilçe ve köylerine ulaştırmak. Develi'den sonra Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerini gündeme getireceğiz. Şehrin büyümesi ile ilave yatırımlarımız da gerçekleşecek" şeklinde konuştu.

Mimarsinan OSB'ye MS istasyonu sayesinde 12-19 bar aralığında istasyona giriş yapan gazın, belirli ölçüm kalibrasyonlarından sonra yine aynı basınçla bölgeye gönderildiğine işaret eden Hasan Yasir Bora, "Bu istasyonla genel itibarıyla bölgenin doğalgaz ağını  şekillendirmiş olduk. Şu anda ihtiyaç duyulan gazı karşılayacak kapasiteyle bölgeye hizmetlerimiz sürüyor" diye konuştu.