NN Grup, marka lansmanına Türkiye’den start verdi

NN Group Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası Sigortacılık CEO’su Robin Spencer, “Markamızın ilk lansmanını Türkiye’de gerçekleştirmemiz buraya verdiğimiz önemin bir göstergesi” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’de 10 yılı aşkın zamandır bireysel emeklilik ve hayat sigortası alanında hizmet veren ING Emeklilik’in adı “NN Hayat ve Emeklilik” olarak değişti. 

Sigorta ve yatırım yönetimi alanlarında 170 yıllık deneyime sahip olan NN Group, Hollanda dışındaki ilk marka değişimi lansmanını Türkiye’de gerçekleştirdi. Bu çerçevede, ING Emeklilik, müşterilerine artık NN Hayat ve Emeklilik adıyla hizmet verecek. 

ING Grubu’nun sigorta ve yatırım yönetimi şirketlerini Avrupa’daki bankacılık operasyonlarından ayırma kararı doğrultusunda; sigorta ve yatırım yönetim faaliyetleri, 2 Temmuz 2014’ten bu yana NN Group adı altında sürerken, ING Emeklili’in adı ve ticari unvanı dün itibarıyla “NN Hayat ve Emeklilik” olarak değiştirildi. 

Türkiye lansmanında konuşan NN Group Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası Sigortacılık Üst Yöneticisi (CEO) Robin Spencer, NN Group’un vizyonu ve gelecek hedefl erinine işaret ederek, “Türkiye’de büyümeye devam edeceğiz” dedi. 

Spencer, NN Group’un 170 yıllık tecrübesi ve kurum kültürüyle müşterilerinin finansal geleceklerini güvence altına almaya devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti: “NN Group, Avrupa’da güçlü bir konuma sahip ve 18’den fazla ülkedeki varlığını sür- NN Grup, marka lansmanına Türkiye’den start verdi dürüyor. Geride bıraktığımız son iki yıldaki yeniden yapılanma neticesinde, artık hedefe çok daha odaklanmış bir şirket haline geldik. Stratejimiz ‘şeff af ürün ve hizmetler, çoklu dağıtım ağı, operasyonel verimlilik ve etkinlik ile mükemmel bilanço yönetimi’ olmak üzere dört başlık üzerine kuruldu. Müşterilerimizin bizden beklediği hizmetleri, NN Group’un 170 yıllık bilgi birikimi ve zengin deneyiminin sağladığı rehberlikle sunmaya devam edeceğiz.” Türkiye pazarının taşıdığı potansiyele inandıklarını vurgulayan Spencer, “Dünya çapında NN markasının ilk lansmanını Türkiye’de gerçekleştirmemiz de buraya verdiğimiz önemin bir göstergesi” diye konuştu.

Fon büyüklüğünde 1.8 milyar TL’yi aştık 

NN Hayat ve Emeklilik CEO’su Frank Eijsink de sundukları emeklilik, hayat sigortası ve ferdi kaza ürünleriyle Türkiye’deki ailelerin kendi geleceklerini kontrol edebilmelerine yardımcı olmayı istediklerini söyledi. 

Eijsink, emeklilik ve hayat ürünlerinin, finansal geleceklerini güvence altına almalarında çok önemli bir rol oynaması nedeniyle, ailelerin vazgeçilmez bir parçası olması gerektiğine inandıklarını belirterek, “Türkiye’deki ailelerin önceliklerini biliyor ve buna uygun ürün ve çözümler sunuyoruz” diye konuştu. 

Türkiye’de şirketin toplam fon büyüklüğünün 2014 yılında yüzde 31 artışla 1,8 milyar TL’yi aştığını kaydeden Eijsink, bireysel emeklilik alanında 6’ncı sıradaki konumlarını koruduklarını aktardı. 

Eijsink, şirketin bireysel emeklilik yatırım fonlarının 2014 yılında katılımcılara ağırlıklı ortalamada net yüzde 12,50 getiri sağlayarak yıllık enfl asyonun üzerinde kazandırdığını vurgulayarak, “Şirketin Türkiye’deki mevcut müşteri sayısı Şubat 2015 verilerine göre 850 bine yaklaştı. Türk halkının bireysel emeklilik ve hayat sigortasına ihtiyacı var ve bu alanlarda büyüme bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Organik büyüyeceğiz ama fırsatlara bakarız

NN Hayat ve Emeklilik Üst Yöneticisi (CEO) Frank Eijsink basın mensuplarının soruları üzerine, Türkiye’de sigorta sektörünün gelecek yıllardaki potansiyeline inandıklarını ifade etti. Türkiye’de 2015 yılında sigorta sektörünün büyüme potansiyeline değinen Eijsink, Türkiye’de bireysel emeklilikte yaklaşık 5 milyon müşteri olduğunu ve her yıl müşteri sayısının 1 milyon artmasının beklendiğini belirtti. Eijsink, Türkiye’de hayat sigortası sektörünün çok küçük olduğunun altını çizerek, “İleride büyümesini bekliyoruz ancak uzun vadeli bir büyüme olması öngörülüyor. Yani söz konusu büyüme 2015’te mi ya da ileri bir tarihte mi gerçekleşir bunu bilmiyorum. Ancak şirketimiz söz konusu bölümün büyümesi için elinden geleni yapacak” dedi. Organik olarak büyüme hedefl eri olduğunu fakat her zaman fırsatlara açık olduklarınının altını çizen Eijsink, Türkiye’ye çok ciddi yatırım yaptıklarını, bunun temel nedeninin de önümüzdeki yıllarda Türkiye’deki sektörün potansiyeline inançları olduğunu söyledi. Sigorta sektörüne girmenin başlı başına bir yatırım olduğuna dikkat çeken Eijsink, “Türkiye’ye, her yıl on milyonlarca euro yatırım yapacağız” diye konuştu. Eijsink, banka ve acente kanalında da büyüme hedefleri bulunduğunu banka kanalında iş ortaklarına yenilerinin eklenebileceğini de belirtti.