ABank yüzde 23 büyüdü

ABank 2015 yılında aktif büyüklüğünü bir önceki yıla göre yüzde 23 artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABank, 31 Aralık 2015 tarihli finansal tablolarını açıkladı. Konsolide olmayan finansal tablolarına göre ABank, sektörün üzerinde bir performans göstererek aktif büyüklüğünü yüzde 23 artışla 13 milyar 150 milyon TL seviyesine yükseltirken, yılın başından bu yana kredi hacminde yüzde 19 artış kaydetti. Krediler aracılığı ile ekonomiye 9 milyar 345 milyon TL katkıda bulunan ABank, Ticari ve Kurumsal işkollarında toplam nakdi kredi hacminde yüzde 21 artış sağladı. ABank, yılsonu itibarıyla 59 milyon 511 bin TL kar açıklarken, bu dönemde toplam 527 milyon TL proje finansmanı sağladı.

2015 yılı finansal tablolarını değerlendiren Genel Müdür Meriç Uluşahin, konjonktürel dalgalanmaların yoğun olarak hissedildiği 2015 yılında ABank’ın aktiflerini yüzde 23 oranında artırdığını söyledi. Aynı dönemde krediler vasıtasıyla Türkiye ekonomisine 9.3 milyar TL destek sağladıklarını belirten Uluşahin, şunları kaydetti:

“ABank olarak 2015’ten 2017’ye uzanan 3 yıllık planımızın ana mottosu ‘Sınıfının En İyisi Olmak’. Bu doğrultuda, odaklandığımız sektör ve alanlarda, uzmanlığımız, hızımız, verimliliğimiz, güçlü altyapı ve teknolojimizle müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda birincil bankaları olma hedefiyle ilerliyoruz. Odaklı bankacılık vizyonumuz ile kredi hacminde ivme yakaladığımız Kurumsal ve Ticari Bankacılık ile üst gelir grubuna odaklanacağımız Bireysel Bankacılık, 2016’da da ana büyüme alanlarımız olacak. Bunların yanında mobil ve internet bankacılığında da önemli adımlar atmayı planlıyoruz.”