Boydak, dünyanın en büyük halı üreticisi olma hedefinde

Boydak Holding Başkanı Hacı Boydak, Boyteks Tekstil’in halı fabrikasının açılışında, “Dünyanın enbüyük halı üreticisi olmayı hedefliyoruz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hatice KEVEN

KAYSERİ - Boydak Holding bünyesinde faaliyet gösteren Boyteks Tekstil’in halı fabrikası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla gerçekleşen açılış töreniyle açıldı. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, açılışta yaptığı konuşmada dünyanın en büyük halı üreticisi olmayı hedeflediklerini söyledi.

Boydak Holding’in 55’inci yılını kutladığını ve çok farklı üretim alanlarında gerek yurtiçi gerek yurtdışında başarılı işlere imza attığını dile getiren Hacı Boydak, “55 yıldır yatırımlarımızla
büyümeye devam ediyoruz. Bir tarafta uluslararası marka oluşturma yatırımlarımız, diğer bir tarafta da bu topraklardan aldığımızı bu topraklara kazandırmış olmanın gurunu yaşıyoruz. Yeni bir sektör
olan halı sektörüne yatırım kararımızı iki yıl önce aldık. Kendi markalarımız olan İstikbal, Bellona,
Mondi ve Deco markalı halılarımızı piyasaya süreceğiz” dedi.

Boyteks’in, dünyanın en büyük yatak kumaşı üreticisi ve Türkiye’nin en büyük 6. tekstil fabrikası
olduğunu anlatan Hacı Boydak, Boyteks’in bünyesindeki halı üretimi için 50 milyon TL’lik yatırım bütçesi ayrıldığını aktardı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin yayınladığı ilk bin ihracatçı firma listesinde Boyteks’in 116. sırada olduğunu dile getiren Boydak, “60 bin metrekarelik kapalı alanda üretim gerçekleştirilen Boyteks’te halı yatımımızla birlikte ilk 50’yi hedefliyoruz. 2011 yılını 320 milyon TL ciro ile kapatan Boyteks firmamızla,kurulduğumuz günden itibaren tekstil dünyasına 90 inovasyon ürünü kazandırdık. Döşemelik kumaşta kazanmış olduğumuz bu inovatif tecrübeleri de yeni üretim dalımız olan halı sektörüne de taşıyacağız. Halı tesisimizde 300 kişiye istihdam sağlayarak Boyteks bünyesindeki toplam 3 tesiste istihdam sayısı bin 100’e yükseldi. Fabrikada beş tezgahla üretime başlandı bile. Yıl sonuna kadar altı tezgah daha kurulacak. Bir buçuk yıl içinde 28 tezgaha ulaşılacak” şeklinde konuştu.

Kayseri sanayide örnek şehir

Kayseri’nin sanayi kültürü gelişmiş illerden biri olduğunu ve birçok şehrin bu bağlamda Kayseri’yi örnek aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin yatırımlar için güzel bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Çalışkan, müteşebbis, helal kazancı bilen Kayseri çalıştıkça arkası geliyor. Ekonomik bağlamda genel olarak iyi günler yaşıyoruz. Türkiye’deki istikrar ve uygulanan doğru politikalar Türkiye’yi birçok dünya ülkelerinden ayırdı. Avrupa’daki komşularımıza baktığımda sinyallerini 5-6 yıl önce verirken alınmayan önlemlerin sıkıntısı kendisini şimdi gösteriyor. Bizse sıkıntıları daha öncesinden tespit edip ona göre önlemlerimizi aldık. Önemli olan uzun vadedeki başarılardır” dedi. Türkiye’de köklü ekonomik reformlar gerçekleştirildiği için bugün Türkiye’de herkes yatırıp yaptığını belirten Gül, “Bugün ülkemize herkes güven duyuyor ve herkes geleceği düşünüyor. İşadamları acı günleri asla unutmaz. Şimdi o acı günleri Avrupa’daki işadamları yaşıyor. Bunun en büyük sebebi ülkenin genel ekonomisinin sağlam olmaması. Siz istediğiniz kadar koşturun zemin sağlam olmadığı sürece boştur. Türkiye’nin zemini sağlam, artık koşabilirsiniz. Türkiye büyüdükçe vatandaşlarımızın refahı da yükselmektedir. Kim yeni yatırımlara açılıyorsa bu gurur vericidir. Boydak ailesini de bu yatırımlarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.