Coca Cola, Türkiye'de 'sınırlı' büyüdü

Coca Cola'nın Türkiye operasyonu satış hacmi 2014'te %0.7 artışla 578 milyon ünite kasaya ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Coca Cola İçecek Türkiye operasyonu satış hacminin, tüketici güven endeksindeki gerileme ve yüksek sezondaki olumsuz hava koşullarının yılın tamamındaki hacim artışını sınırlamasıyla 2014 yılında yüzde 0.7 artışla 578 milyon ünite kasaya ulaştığını açıkladı.

Şirketten KAP'a dün yapılan açıklamada, satış hacminin yılın ilk yarısında ortalamanın üzerinde seyreden sıcaklıklar ve kampanyalarla güçlü bir artış kaydettiği belirtilirken, tüketici güven endeksindeki gerileme ve yüksek sezondaki olumsuz hava koşullarının yılın tamamındaki hacim artışını sınırladığı ifade edildi.
              
Açıklamada, 2014'te konsolide satış hacminin ise uluslararası operasyonlardaki çift haneli büyüme sayesinde yüzde 6.9 artışla 1.13 milyar ünite kasaya ulaştığı, 2014'ün dördüncü çeyreğinde de konsolide satış hacminin yüzde 2.7 azalarak 198 milyon ünite kasaya gerilediği ifade edildi.
              
2013 yılında toplam satış hacminde yüzde 46 olan uluslararası operasyonların payı, 2014'te yüzde 49'a yükselirken, bu artışta Orta Asya ve Pakistan'daki yüksek organik büyüme etkili oldu.
              
Açıklamada, 2014 yılında uluslararası operasyonların satış hacminin yüzde 14.2 artış kaydettiği belirtilirken, Kazakistan'daki devalüasyon, Pakistan'daki sel felaketleri ve politik gerginlikler ile Irak'taki güvenlik sorunları gibi önemli olumsuz gelişmelere rağmen çift haneli büyüme gerçekleştiği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir