Nplus Banyo yeni ürünlerini görücüye çıkarıyor

Banyo sektöründe orta ve orta segment üstü modellere ağırlık veren Nplus Banyo, ahşap ağırlıklı yeni tasarımlarını 28. Uluslararası Seramik Banyo ve Mutfak Fuarı’nda (UNICERA) sergileyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabiha Toprak

KOCAELİ - Firmaların rekabetin olduğu ortamda fuarlara katılması gerektiğini ifade eden Nplus Banyo’nun ortaklarından Recep Kınay,”Türkiye, fuarcılık sektöründe ciddi anlamda yol aldı. Seramik sektörünün ülke ekonomisine katma değer ve istihdam sağladığını düşünürsek, UNICERA; yeni ürünleri analiz etmek, marka bilinirliğini arttırmak, yeni pazarlar keşfetmek, kurumsal imajı güçlendirmek, ayrıca üreticilerin, tasarımcıların, ziyaretçilerin bir araya geldiği önemli bir iletişim platformu. Yeni nesil banyoların yeni üreticisi olarak bu sene orta ve orta segment üstü modellere ağırlık vereceğiz. Ahşabın sıcaklığını ve ağırlığını yansıtan mobilyalar gene göz dolduracak. Yurtdışındaki hedef pazarlarımızda kabul görecek ürünleri, daha modern çizgilerin, renklerin, desenlerin ve malzemelerin uygulanacağı yeni tasarımlarımızı UNICERA fuarında sergileyeceğiz. Dinamik banyoları seven tüketiciler banyo mobilyası seçerken kırmızı, turuncu ve yeşil renklerin hakim olduğu modelleri de tercih edebilirler” dedi.

'e-ihracat yapmaya hazırlanıyoruz'

Üretim teknolojisi ve makine ekipmanları ile farklı çalışmalarla, farklı malzeme ve fonlarla oluşturdukları ürün gruplarının da piyasada ilgi gördüğünü ve yeni yılla birlikte bunları geliştirmeye devam edeceklerini ifade eden Kınay, ”Ayrıca bizim önem verdiğimiz diğer bir konuda inovatif yaklaşımlarla ürün geliştirerek, banyo mobilyası sektörüne kalitesi ve vizyonu ile değer katan bir firma olmak" şeklinde konuştu. 

Gelecek dönemlerde e-ihracat yapmayı hedeflediklerini söyleyen Recep Kınay; Suudi Arabistan, Cezayir, Fransa, Irak, Kıbrıs, Gürcistan gibi ülkelerin ihracat pazarları arasında yer aldığını belirtti. Kınay ayrıca 2016 yılında mevcut müşterilere yenilerini eklemek istediklerini söyledi. 

Satış ayağını; bayi, proje ve ihracat olarak üç gruba ayırdıklarını dile getiren Kınay, ”Standart ürünlerimiz ve kataloğumuzla bayilerde yer alıyoruz ama proje bazlı çalıştığımız işlerde kataloğun haricinde projeye özel tasarım ve çözümler sunuyoruz. Özellikle proje bazlı çalışmalarımızda hem benim mimar olarak yönlendirmelerim hem de birlikte çalıştığımız tasarım ofislerinin önerileri doğrultusunda projeye özel tasarım ve çözümler üretiyoruz” ifadesini kullandı ve üretim tesislerinin 4 bin metrekareden oluştuğunu panel mobilya üretimine son derece uygun bir tesis olduğu için projelerde banyo ağırlıklı olmak üzere mutfak, soyunma odası, ray dolap ve vestiyer gibi diğer alanlara da çözüm ürettiklerini belirtti. 

'Tasarım tamamlayıcı etkendir'

Kınay sözlerini şöyle sürdürdü: ”Çalıştığımız müteahhit firmalar hem kaliteli hizmet aldıkları hem de tasarım konusunda ne istediklerini anlayabildiğimiz için bizi tercih ediyorlar. Yaptığımız çalışmalarda ürünün kalitesi kadar görselliği de bizim için önemli. Tasarım tamamlayıcı etkendir. Renk ve çizgi kavramlarının banyolarda uyum içinde olması bizim için önemli. Bu sene abartıdan uzak, sade ama işlevsel hatlardan oluşan ürün gruplarının yanı sıra şıklık ve modernliğe damgasını vuracak siyah, beyaz, toprak rengi ve grinin tonlarının hakim olduğu, doğal görünümlü ürünlere de yer verdik. İnsan sağlığına zarar vermeyen ve suya dayanıklılığı yüksek olan malzemeler kullanıyoruz. Banyolar ıslak zeminler olduğu için özellikle mdf kullanıyoruz; mdf üzeri melamin veya doğal kaplamaların yanı sıra lake boyalar ile high gloss-soft gloss dediğimiz malzemeleri de kullanıyoruz. Bazı ürün gruplarımızda da ise masif ağaç tercih ediyoruz. Mobilya aksesuarlarında sektörün önde gelen firmalarıyla çözüm ortaklığı yapıyoruz. Kaliteden ödün vermeden, insan sağlığına ve çevreye duyarlı malzemeleri tercih ediyoruz. Örnek vermem gerekirse; kullandığımız cam tezgahlarımız temperli cam, boyalarda ise insan sağlığını etkilemeyecek ve çevreye zarar vermeyen boyaları tercih ediyoruz, E1 normlarında malzemeler kullanıyoruz. Avrupa’da da geçerli olan standartların öngördüğü malzemeleri kullanmaya özen gösteriyoruz" dedi. 

'Uluslararası bir marka olmak istiyoruz'

Recep Kınay konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Avrupa’da da geçerli olan standartların öngördüğü malzemeleri kullanmaya özen gösteriyoruz. Uluslararası bir marka olmak istiyoruz ve hedefimizde yüzde elli ihracat var. Özellikle Avrupa ülkeleri, yakın Türki Cumhuriyetler ve Balkanlar hedef ülkeler olduğu için de Avrupa standartlarında üretim politikasıyla çalışmalarımıza başladık ve devam ediyoruz.