Simtek yapı, Afrika ve Arap ülkeleriyle ihracatını artırmayı hedefliyor

Simtek Yapı Kimyasalları firma sahibi Fatih Coşkun, dış pazarlarına Afrika ve Arap ülkelerini de ekleyerek ihracatı artırmayı planladıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS (DÜNYA) - Yapı kimyasalları üreten Simtek, 'Flexer’ markası ile büyümesini sürdürüyor. Üretimini yaptıkları toz ve sıvı grubundan oluşan ürün yelpazesi ile kısa ve uzun vadede yurt içi ve dışı satışlarını kademeli artırmayı hedeflediklerini belirten Simtek Yapı Kimyasalları firma sahibi Fatih Coşkun, dış pazarlarına Afrika ve Arap ülkelerini de ekleyerek ihracatı artırmayı planladıklarını söyledi. 

İnşaat sektörüne yaklaşık 200 çeşit ürün sunan Simtek Yapı Kimyasalları, bugün itibarıyla Sivas ve Ankara ve Mersin'deki tesislerinde üretim yapıyor. 1997 yılında kurulan firmalarının 2011 yılından bu yana OSB'de faaliyetine devam ettiğini kaydeden Fatih Coşkun, yapı kimyasalları alanında 'Flexer' markasıyla toz ve sıvı grubunda geniş bir alanda üretim yaptıklarını bildirdi. 

Sivas OSB'deki fabrikalarından sonra 2013 yılında Ankara Çubuk'ta ikinci tesislerini faaliyete geçirdiklerini bildiren Coşkun, “Geçen yılın başında ise Mersin OSB'deki tesisimizi de tamamlayarak fabrika sayımızı üçe çıkardık. Sivas OSB'de inşa ettiğimiz 9 bin 560 metrekarelik yeni fabrikamıza şubat ayında taşındık. Yaklaşık bin 500 metrekarelik ek tesisimiz de bu yıl tamamlanacak" bilgisini verdi. Coşkun "Sivas, Ankara ve Mersin 'deki tesislerimizin yıllık 750 ton toz karışım ve 150 ton likit olmak üzere 900 ton üretim kapasitesi bulunuyor” dedi. 

Üç tesiste 36 kişiyi istihdam ettiklerini kaydeden Fatih Coşkun, “Ayrıca nakliye ve ara elemanlar ile personel sayımız 100'e çıkabiliyor.Tedarikini sağladığımız tüm ürün gruplarında üretici bayi ile uygulayıcı birlikteliğinde köprü vazifesi görüyoruz. Böylece amaca en uygun ürünlerin kullanılmasını sağlayarak, katma değer sağlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İç pazarda öne çıktıklarını ifade eden Coşkun, "Ürünlerimizi yurt geneline  sunuyoruz. İhracata ise yeni başladık. Irak, Cezayir, Katar, Gürcistan ve Azerbaycan'a ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Üretimimizin yüzde 5'ini dış pazarlara veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda ise Afrika ve Arap ülkelerine ihracat yapmayı planlıyoruz. Bu ülkelerin inşaat sektöründeki hızlı büyümesi, bizim de  ihracatımızı artırmamız için bir fırsat oluşturuyor" değerlendirmesini yaptı.  Ticari kaygılara rağmen kaliteli üretimden taviz vermediklerini ifade eden Coşkun, “Hammadde hazırlama tesisimiz  ile elde ettiğimiz  maliyet avantajını Ar-Ge çalışmalarımıza aktardık. Ürünlerimizde TSE,  ISO ve CE kalite belgelerine sahibiz.  Tesislerimizin tamamında bulunan kalite kontrol ve ürün geliştirme laboratuarlarımızda günlük rutin kontrollerin yanı sıra yaşlandırma testleri ve mukavemet testleri de yapılıyor" açıklamasını yaptı.