Vodafone'dan Mersin'e 33 milyon liralık yatırım

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Aksoy, "Son 3 yılda Mersin'e yaklaşık 33 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vodafone Türkiye'nin, gerçekleştirdiği yaklaşık 33 milyon liralık yatırım ve sunduğu teknoloji çözümleriyle Mersin sanayisinin dijitalleşmesine katkıda bulunduğunu bildirildi. 

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, "Dijital Dönüşüm Hareketi'' kapsamında teknoloji, hizmet ve sosyal alanlarındaki yatırımlarını aralıksız sürdüren Vodafone Türkiye, bu vizyon çerçevesinde Mersin'de de yatırım gerçekleştirdi. 

 Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Türkiye'nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone Türkiye'nin 2006 yılından bu yana toplam yatırımlarının 13 milyar lirayı aştığını belirtti. 

Kasım 2013'te "Dijital Dönüşüm Hareketi"ni ilan ettiklerini aktaran Aksoy, şöyle devam etti: 

"Vodafone Türkiye olarak Akdeniz Bölgesi'nin sayılı ticaret ve sanayi merkezlerinden Mersin'e büyük önem veriyoruz. Mersinlilere en ileri mobil teknolojileri sunarak, Mersin ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Mersin halkı, teknolojiyi çok yakından takip ediyor. Biz de gerek Mersin gerekse Akdeniz Bölgesi'nde teknolojik altyapımızı güçlendirmek ve hizmet kalitemizi sürekli artırabilmek için yatırımlar yapıyoruz. Son 3 yılda Mersin'e yaklaşık 33 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Mersin'deki mağazalarımıza da sürekli yatırım yapıyoruz." 

Aksoy, Mersin'de 76 mağazayla faaliyet gösterdiklerini ve 550 kişiye istihdam sağladıklarını kaydetti. 

Mersin'de sosyal yatırımlara da büyük önem verdiklerini vurgulayan Aksoy, "MEB ve AÇEV işbirliğinde yürüttüğümüz 'Geleceğe İlk Adım Projesi' kapsamında, Mersin'de 1, Akdeniz Bölgesi'nde 58 anasınıfımız bulunuyor. Proje kapsamında Mersin'de 118, Akdeniz Bölgesi'nde 10 bin 400 çocuğumuzun kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek verdik. UNDP ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile yürüttüğümüz 'Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak Projesi' kapsamında, Mersin'de 9 bin 351, Akdeniz Bölgesi'nde 54 bin 830 gencimize ücretsiz bilgisayar eğitimi sağladık" ifadelerini kullandı. 

Mersinli şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 43 

Aksoy, 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye'nin rekabet gücüne güç katacak çözümlere odaklanması gerektiğini belirterek, ekonomik büyümenin itici gücünün KOBİ'ler olduğuna inandıklarını kaydetti. 

KOBİ'lerin attıkları adımlarla sadece kendilerinin değil, Türkiye'nin de kaderini belirleyecek güce sahip olduğunu düşündüklerini aktaran Aksoy, şöyle devam etti: 

"KOBİ'lerden büyük işletmelerimize, tüm şirketlerimizin 'iş ortağı' olarak Komple İletişim Hizmetleri çatısı altında pek çok ürün ve servisi dünyanın son teknolojisiyle sunuyoruz. Şirketleri rekabette bir adım öteye taşıyacak ve global rekabet gücünü artıracak çözüm, teknolojiyi benimseme ve hızla dijitalleşme olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle Vodafone olarak Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük etmeyi hedefliyoruz. Çünkü dijital dönüşüm, iş dünyası için rekabet avantajı ve farklılaşmak demek. Türkiye'de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla geliştirdiğimiz 'Yarına Hazırım Platformu'nu Temmuz 2014 itibariyle www.yarinahazirim.com adresi üzerinden hizmete açtık. Dijitalleşme Endeksi'ni şimdiye kadar 17 bin işletme hesapladı ve 700 bin şirket ise sitemizi inceledi. Yarına Hazırım Platformu'nda Mersin'deki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardık. Mersinli şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 43 olarak çıktı."