70’li yılların müzikli panoraması

Derya Bengi’nin hazırladığı 70’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük serisinin 3. kitabı “Görecek günler var daha”, A’dan Z’ye 1970’li yılların Türkiyesi’nin ritmiyle şarkılar, türküler mırıldanarak bir dönemi anlatmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kitapta müzikten yola çıkılarak, siyasi ve kültürel boyutlarıyla 70’lerde geziniliyor, anılar ve anekdotlar anlatılıyor. Çalışmada, o günlerin bakışına, mizacına, lisanına, sesine sadık kalmaya, renklerini yansıtmaya, serüvenine ortak olmaya çalışılıyor. 1970’li yıllar, o dönemin gözü ve diliyle, daha doğrusu o dönemin gazete, dergi, kitap, plak, kaset, televizyon yayınlarının rehberliğinde dile getiriliyor.

Kitabın, Sazlı Cazlı Sözlük olmasının nedeni dönemin müzikleri üzerinden sosyal hayatı ele alması. ABBA’dan Zülfü Livaneli’ye, Sezen Aksu’dan Barış Manço’ya pek çok sanatçı kitabın ana malzemesini oluşturuyor. Öte yandan sosyal, siyasal, kültürel gelişmeleri de bu kitapta renkli yönleriyle okumak mümkün: Cumhuriyetin 50. yılı, Kıbrıs Barış Harekâtı, Boğaziçi Köprüsü, Anadolu rock ve arabesk müzik, seks filmleri, “Hababam Sınıfı” ve “Baba” filmleri, TRT tartışması, televizyon çılgınlığı, Eurovision, 12 Mart romanları gibi...

70’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük “GÖRECEK GÜNLER VAR DAHA”, Derya Bengi, Yapı Kredi Yayınları, 400 s.

Bu konularda ilginizi çekebilir