"bonbon" ben'in mücadelesi

Seri Sonu, ABD'deki ırk ayrımı sorununu Los Angeles'ın Dickens adlı banliyösünde doğup büyümüş bir siyahinin dilinden mizah yüklü bir anlatımla aktarıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Paul Beatty'nin 2016 Man Booker Ödülü'ne layık görülen Seri Sonu adlı romanı, Fuat Sevimay'ın çevirisiyle Türkiye'deki okurlarla buluşuyor.

7 Aralık'ta rafl ara çıkacak olan Seri Sonu, ABD'deki ırk ayrımı sorununu Los Angeles'ın Dickens adlı banliyösünde doğup büyümüş bir siyahinin dilinden mizah yüklü bir anlatımla aktarıyor.

Psikolog babasının evde eğitim verdiği ve kendi sosyal deneylerinde kullandığı "Bonbon" Ben, babası polis tarafından "kazara" öldürülünce yüklü miktarda tazminat alıyor. "Bonbon" Ben, siyahi nüfusuyla bilinen, türlü şakalara ve önyargılara malzeme olan Dickens'ın yavaş yavaş yok olması, âdeta haritadan silinmesi karşısında kendisini mutsuz hissediyor. Ve Dickens'ı eski günlerine döndürebilmek için büyük bir mücadeleye girişiyor… Bu mücadelede yolu Anayasa Mahkemesi'ne kadar gidiyor…

Paul Beatty'nin Slumberland, Tuff ve The White Boy Shuffl e adlı romanları, Big Bank Take Little Bank ve Joker, Joker, Deuce adlı şiir kitapları bulunuyor. Yazar, Hokum: An Anthology of African-American humor kitabının da editörü. Kitabın çevirmeni Fuat Sevimay, Dünya Kitap 2017 Yılın Çeviri Kitabı Ödülü sahibi.

SERİ SONU, Paul Beatty, Türkçesi: Fuat Sevimay, hep kitap, 304 s.

Bu konularda ilginizi çekebilir