gerçek yaşam hikâyeleri

Birçok yazar, neden kitap yazdığını kendisine ve okuyucusuna açıklama ihtiyacı hissediyor. Bunu çok anlamlı buluyorum, çünkü her kitap ayrıca yazarın kendisini anlatma aracı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

20 yıllık profesyonel iş yaşamında Türkiye'nin tanınan perakende markalarında, orta ve üst düzey yönetici olarak çalışmış olan Seda Erzen, her zaman kendinize inanmanız ve sahip olduğunuz tüm özelliklerinizle barışık olmanız gerektiğine, kendinizle yarışmanın en değerli yarış olduğuna, herkesin yolunun farklı ve olması gerektiği gibi olduğuna, yaşamda önemli olanın kendinizi iyi bir insana dönüştürmenin yollarını bulmanız olduğuna, siz düşüncelerinizi değiştirmeden hiçbir şeyin değişmeyeceğine, eğitim ve gelişimin ömür boyu sürdüğüne, bir şeyleri başarıyorsak veya başaramıyorsak en büyük sorumluluğun bizde olduğuna, şanslı gördüğünüz yaşamların ardında bir hayal ve o hayale ulaşmak için sıkı bir çalışma olduğuna inanıyor.

Koşulsuz sevgi ve bilgi paylaşımının her zaman en büyük değer olduğunu ve bunları başarabilen kişilerin şanslı olduğunu iddia eden yazar, bu düşüncelerinden yola çıkarak İş'te Şans'ta doğru olduğuna inandığı bilgilere ve iş hayatından tanınmış isimlerin görüşlerine yer veriyor. Yazar insan kaynakları alanındaki deneyimine dayanarak, tarihçesinden başlayarak özgeçmiş konusuna eğiliyor. Sizi tanımayan insanlar için özgeçmişinizi hazırlarken, kullandığınız fonttan iliştirdiğiniz fotoğrafa, yazdığınız ön yazıdan verdiğiniz referansa kadar nelere dikkat etmeniz gerektiğini örnekleriyle açıklıyor. Ayrıca fesih, izin, istifa, ikale vb. temel iş hukuku konularında da bilgiler veriyor.

Erzen, patronlardan bloggerlara kadar farklı sektör ve meslek gruplarında deneyimleri olan kişilerin seçtikleri yollara ve bunları nasıl yönettiklerine de kitabında yer veriyor. Birçok kişinin tanıdığı, düşlerini hayata geçirmiş sekiz iş insanının ilk iş tecrübelerini ve eleman seçimlerinde olmazsa olmazlarını anlatıyor. İş ve okul hayatında cesur kararlar almış şirket sahibi kişilerin, tanınmış CEO'ların ve farklı sektörlerde çalışan kişilerin gerçek yaşam hikâyelerini okuyucuyla buluşturuyor.

Kitapta sadece deneyim, yaşanmışlıklar ve gerçek öyküler var. Örnek olarak verdiği özgeçmişler, deneyimler, yaşam hikâyeleri gerçek... Yazar, yaşanmış hikâyelerle okuyucunun ‘Şans' denilen kavramın anlamını bulmasını arzu ediyor.

Son zamanlarda, özellikle iş kitaplarında sosyal sorumluluk projelerine verilen desteklerin artmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bu kitabın geliriyle Türkiye Eğitim Derneği'nin "10 bin Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye" projesine de katkı sağlanıyor.

İŞ'TE ŞANS, Seda Erzen, Abaküs Kitap, 210 s.

Bu konularda ilginizi çekebilir