Hayalleri gerçeğe dönüştürmek…

Semih Yalman, Dreamstalk ekibiyle birlikte üniversite ve liselerde yaptığı yüzlerce hayal konferansında ulaştığı 5 milyon gencin hayallerine köprü olma yolunda edindiği deneyimleri kitaplaştırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dreamstalk A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Semih Yalman'ın Destek Yayınları'ndan çıkan hayalini eyleme geçiremeyenler ve hayal kuramayanlar için ipuçlarının yer aldığı kitabı "Hayal Et Ki Ol" raflardaki yerini aldı. Kitabın geliri, Semih Yalman'ın kurduğu hayal platformu Dremastalk vasıtasıyla insanların hayallerini gerçekleştirmek için köprü olarak kullanılacak.

"Sakal", "Manevi", "Bugün Markanıza Bir Bakın" adlı kitapların da yazarı olan Semih Yalman, ekibiyle birlikte üniversite ve liselerde yaptığı yüzlerce hayal konferansında ulaştığı 5 milyon gencin hayallerine köprü olma yolunda edindiği özel deneyimle kaleme aldığı kitabını yaşanmış örneklerle zenginleştiriyor.

Semih Yalman konuyla ilgili olarak "Hepimiz, birinin hayali olarak doğduk. Yani hepimiz hayal ürünüyüz. Hayallerden yapılan insanların, hayallerden bu kadar uzaklaşması, hayallerini unutması yaratılışımıza aykırı aslında… Doğamıza geri dönmek için çalışıyoruz. Herkese özünde var olan bu melekesini hatırlatmaya uğraşıyoruz. İnsanlar hayal kurmaktan vazgeçmemeli ve onları başkalarıyla paylaşmaktan çekinmemeli. Çünkü herkes hayal ettiği kadar var. Hayal Et Ki Ol, insanları adım adım içindeki hayale taşıyıp, hayallerini kendi gerçekleri haline getiren bir yol haritası." diyor.

Yalman şöyle devam ediyor:

"Ben, algı stratejisti ve üniversite hocası olarak zaten seminerler veriyordum, ancak burada gençleri dinlemek ve onlara hayal kurmayı hatırlatmak lazım olduğunu düşündüm. İşimiz hayali geri çağırmak. Yüzde 98 hayal gücü kapasitesi olan anaokulu çocuğu üniversiteye geldiğinde yüzde 2'lik bir oran ile başbaşa kalıyor. Hayalci, hayal bu, hayalperest, hayal ürünü... Halbuki hayal doğuştan bize hediye edilen bir meleke.. Tarih sayfaları hayalperestleri yazar. Diploma, para, çevre değil hayalin kadarsın. Einstein ‘Bilgi hiçbir şey, hayal gücü her şey' diyor. Dünya hayal ettiği ölçüde gelişecek, barışacak, çözecek."

Semih Yalman'ın kurduğu Dreamstalk, 2013 yılından beri üniversiteler, liseler, sivil toplum kuruluşları ve şirketleri ziyaret ederek kişilere, hayallerini diğer insanlarla paylaşıp hayal kurmanın ve onu uygulayabilmek için neler yapması gerektiğinin anahtarını veriyor. Dreamstalk, tüm kanalları ve etkinlikleri ile toplam 55 bin kişiye offl ine, 5 milyondan fazla kişiye de online olarak erişip 30 binden fazla kişinin hayalini dinledi ve 500'den fazla hayalin gerçekleşmesine önayak oldu.

Hayal Et ki Ol Çünkü Hayalin Kadarsın ve Hayalin Olacaksın, Semih Yalman, Destek Yayınları, 240 s.