her eşyanın bir öyküsü vardır

Sevinç Çokum, Tek Kalan Fincan'da hayatı, yaşanmışlıkları ve en çok İstanbul'u naif bir dille anlatıyor. Kitap, okurlarına her eşyanın bir öyküsü olduğunu hatırlatıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kapı Yayınları'ndan çıkan Sevinç Çokum'un yeni kitabı Tek Kalan Fincan okuyucuyu öyküleri ve anımsattıklarıyla eşyalar üzerinden İstanbul'u teneffüs etmeye davet ediyor.

Sevinç Çokum, öykü dilini elden bırakmayan yeni anlatılarıyla dünyayı daha insanca görmemizi, hissetmemizi istiyor. Çokum, Tek Kalan Fincan'da hayatı, yaşanmışlıkları ve en çok İstanbul'u naif bir dille anlatıyor. Kitap okurlarına her eşyanın bir öyküsü olduğunu hatırlatıyor. Tek Kalan Fincan şöyle anlatılıyor:

"Her fincan içinde sayısız öykü taşır. Kışlık-yazlık evler arasında, bazen bir yerden bir yere taşınırken onları belki eksiklerini fark ederek gazete kâğıtlarına sarıp taşımışızdır. Kardeşlerini kaybetmiş, başka bir tabağa eş olmuş fincan ve tabaklar gün gün birikir. Çatlağı var diye uğursuz sayılıp atılan, kırıldığında ‘Cana gelecek olan mala gelsin!' denilen, sayısız fincan ve tabak…"

TEK KALAN FİNCAN, Sevinç Çokum, Kapı Yayınları, 150 s.

Bu konularda ilginizi çekebilir