insanın evrimi yeni mi başlıyor?

Teknoloji tutkunu bir baba ve Microsoft Türkiye CTO'su olan Onur Koç'un konuyla ilgilenenler için kaleme aldığı "Daha İyi Bir Dünya İçin Yapay Zekâ" bu yeni teknoloji hakkında cevabı aranılan tüm soruları yanıtlamayı amaçlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Her yerde sık sık duyduğumuz yeni bir teknoloji yapay zekâ. Geleceğimizi değiştireceğinden, hayatımızın her alanına gireceğinden söz ediliyor. Bilimkurgu filmlerinin de etkisiyle yapay zekâdan korkanlar, hatta belki de işlerini kaybedeceğinden endişe duyanlar var. Kimi zaman dünyanın ve insan aklının sonunun geldiğini düşünenlerle bile karşılaşmak mümkün…

Teknoloji tutkunu bir baba ve Microsoft Türkiye CTO'su olan Onur Koç'un konuyla ilgilenenler için kaleme aldığı "Daha İyi Bir Dünya İçin Yapay Zekâ" bu yeni teknoloji hakkında cevabı aranılan tüm soruları yanıtlamayı amaçlıyor.

Kitap, herkesin anlayabileceği bir dille, insanın hayal gücü ve yaratıcılığının geldiği bu yeni aşamanın gelecekte açacağı ufukları anlatırken şu soruların da yanıtlarını vermeyi hedefliyor:

• İnsanlar yapay zekâ yüzünden işlerini kaybedecek mi?

• Makineler insan ruhunu taklit edebilir mi?

• Sorumlu ve şeffaf bir yapay zekâ yaratılabilir mi?

• Teknoloji insana gelecekte ne gibi ufuklar açacak?

• Yapay zekâ daha iyi bir dünya için nasıl kullanılabilir?

Onur Koç, Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği'ne girdikten sonra bir yandan İzmir'de KOBİ'ler için teknoloji altyapıları kurup yazılım çözümleri geliştiren yerel bir yazılım şirketinde çalışırken diğer yandan da öğrenimine devam ediyor. 2001'de Microsoft'a katılıyor. 17 yılda 3 ayrı kıtada, 5 ayrı görevde bulunuyor. Seattle'da, Washington Üniversitesi, Foster School of Business'ta teknoloji liderliği üzerine master yapıyor.

4 yıl önce Microsoft Türkiye CTO'su olarak Türkiye'ye dönen Onur Koç, yapay zekâ gibi yeni teknolojileri kullanarak ülkemizden inovatif proje örnekleri çıkarıyor, yeni nesil yazılım yeteneklerini bulup geliştiriyor ve çözümlerini yurtdışına satabilecek Türkiye'nin gerçek yerli yazılım şirketlerini destekliyor. Yazar, yapay zekâ teknolojileri üzerinde 10 yıldan fazla bir süredir çalışıyor.

Mustafa Kasap ise 2011'de Microsoft Türkiye'ye katıldı. Şu an ABD'de Microsoft'un akademik programlarını yönetiyor ve geliştiriyor. Büyük veri analizi, görüntüleme ve yapay zekâ teknolojileri üzerinde çalışıyor.

DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN YAPAY ZEKÂ,Onur Koç / Mustafa Kasap ile birlikte, Doğan Kitap, 140 s.

Bu konularda ilginizi çekebilir