kitaplı kalın...

FARUK ŞÜYÜN

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçen ay TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'ndaydık… Yazar, yayıncı, okur dostlarla bir arada olduk; kitap konuştuk, kitap satın aldık… Heybemiz yepyeni kitaplarla dolu evimize döndük… Kasım ayının son günü, yine kitabı gündemde olduğu önemli bir toplantı vardı:

Boğaziçi Üniversitesi, Türkçe roman alanındaki özgün ve öncü eserleri ile ülkemizin kültürel ve düşünsel dünyasına yaptığı katkılarından dolayı Adalet Ağaoğlu'na fahri doktora unvanı verdi.

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'de Fahri Doktora unvanı takdimi amacı ile düzenlenen törende Adalet Hanım duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Bundan 3-5 yıl önce Boğaziçi Üniversitesi 150. yıldönümünü kutlamıştı. Eşim ile birlikte biz çok kitap okuyorduk ve yüzlerce kitabımız vardı. İstanbul'da taşınmak istediğimizde bu kitaplarımı taşımak çok güç olmaya başlamıştı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin arşivcilikte öncü olması sebebiyle eşim, tüm kitaplarımı, mektuplarımı, belgelerimi buraya verebileceğimi söyledi. Ben de eşimin yol göstermesi ile Boğaziçi Üniversitesi yetkilileri görüştüm ve bana çok değer verdiler. Bugün tüm kitaplarım Boğaziçi Üniversitesi kütüphanesine bağışladım. Bugün bana takdim ettikleri fahri doktora unvanı için tüm Boğaziçi Üniversitesi yetkililerine teşekkür ederim." Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan açılış konuşmasında, Boğaziçi Üniversitesi fahri doktora unvanın; bilim, teknoloji, sanat, kültür ve sosyal hayatın gelişmesi yolunda ve üniversitenin temel değerleri doğrultusunda seçkin hizmet ve katkıda bulunan kişilere verildiğini belirtti. Özkan sözlerine şöyle devam etti:

"Adalet Ağaoğlu'nun 70 yılı aşan edebiyat serüveni ülkemiz kültür ve edebiyatının gelişiminde doldurulamaz katkıları ve eserleri vardır. Bu eserleri değerli kılan kendisin sağduyulu, vicdanlı ve entelektüel kimliğiyle Türkiye'nin toplumsal sorunları için ortaya koyduğu çabaları ve çalışmalarıdır. Üniversitemiz kütüphanesinde Adalet Ağaoğlu Araştırma Merkezi'nde sağladığı değerli katkılarından ötürü Boğaziçi Üniversitesi Fahri Doktora Unvanı takdim etmekten büyük gurur duyuyoruz."

O gün, edebiyata, kitaba, yazara saygının en güzel örneklerinden biri yaşandı. Yakınlarda Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nü de alan Adalet Ağaoğlu'nun 6 öyküsünden oluşan Düşme Korkusu isimli yeni kitabı ise Eylül ayında çıkmıştı…

Bir güzel haber de Koç Üniversitesi ile ilgili… Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), ilk kitabevini geçtiğimiz günlerde Beyoğlu'nda açtı. KÜY Kitabevi, İstiklâl Caddesi'ndeki Merkez Han'ın giriş katında okurlara hizmet veriyor. Kitabevinde Koç Üniversitesi Yayınları'nın yanı sıra Koç Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren araştırma merkezleri VEKAM, ANAMED ve AKMED ile Sadberk Hanım Müzesi ve Pera Müzesi'ne ait kitaplar da satışa sunuluyor. Kitabevinde tüm KÜY kitapları yüzde 20 indirimli, seçilmiş kitaplarda ise yüzde 50'ye varan indirimler var.

Kitapseverlere bir müjde de Eskişehir'de 11-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan TÜYAP Kitap Fuarı… Dilerim yeni yılda da kitaplar hiç eksik olmasın rafl arınızdan. Daima kitaplı kalın… Yeni yılınız kitap dolu geçsin…

Bu konularda ilginizi çekebilir