'ABD, Yunanistan'ı kurtarmalı'

Dünyaca ünlü ekonomist Stiglitz ,"ABD, Yunanistan'ı kurtarmalı"derken, Krugman, "Yunanistan Cumhuriyetçiler için ders olmalı" diye yazdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, ABD'nin Almanya'nın baskısı ile kemer sıkma tedbirleri altında ezilen Yunan halkı ile dayanışma göstermesi ve Yunanistan'ı kurtarması gerektiğini söyledi.

Time dergisine yazan Stiglitz, Fed'in Yunanistan Merkez Bankası ile bir swap hattı oluşurması, Yunanistan MB'nin bankalar için başvurulacak son kreditör rolünü geri kazanma imkanı vermesi gerektiğini savundu. 
     
Yunanistan'ın şartsız insani yardıma ihtiyacı olduğunu belirten Stiglitz, Amerikalıların Yunan mallarını almalarını, tatillerini Yunanistan'da geçirmeleri ve Yunanistan ile dayanışma göstermeleri gerektiğini ifade etti.

"Yunanistan Cumhuriyetçiler için ders olmalı"

Paul Krugman, New York Times gazetesine yazdığı makalede ABD'deki muhafazakarları uygulamak istekdikleri ekonomi politikalarının
ülkeyi Yunanistan'e çevirebileceği uyarısında bulundu. Krugman, Yunanistan'daki gelişmelerin kamu borcundan yükselen tehlikeleri konusund ders olması gerektiğini, Amerikan'nın da Yunanistan ile aynı yolda gitmekte olduğunu söyledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir