'ABD’yi terörize edemeyecekler'

ABD Başkanı Obama, California Eyaleti'ndeki silahlı saldırının ardında yatan nedenin federal yetkililerce ortaya çıkarılacağı sözünü vererek, "ABD’yi terörize edemeyecekler" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Barack Obama, haftalık radyo konuşmasını, geçtiğimiz günlerde San Bernardino kentindeki sosyal hizmetler merkezine düzenlenen saldırıya ayırdı. Terör örgütü IŞİD’in ABD’de ve dünya genelinde kendi başlarına hareket eden şiddet yanlılarını saflarına çekme çabasının farkında olduklarını vurgulayan Obama, San Bernardino'daki saldırganların radikal kimseler olabileceğini kaydetti. Obama, "İki saldırganın bu terör eylemini gerçekleştirmek için radikalleşmiş olmaları kuvvetli ihtimal" ifadesini kullandı.

Hükümet, güvenlik güçleri, toplum üyeleri ve dini liderler olarak bu türdeki nefret ideolojilerine karşı birlikte mücadele vermeleri gerektiğinin altını çizen Obama, "Biz güçlüyüz, Biz dirençliyiz. Bizi terörize edemeyecekler” diye konuştu.

ABD'nin California Eyaleti'ne bağlı San Bernardino kentindeki sosyal hizmetler merkezine saldırı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk ile eşi Taşfin Malik, 14 kişiyi öldürdükten sonra olay yerinden kaçmış daha sonra polisle girdikleri çatışmada araçlarında öldürülmüştü.