'AGİT seçim sonuçlarını tanırsa, biz de tanırız'

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın Ukrayna'daki genel seçim sonuçlarını tanıması durumunda, Rusya'nın da sonuçları tanıyacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Ukrayna'daki genel seçim sonuçlarını tanıması durumunda, Rusya'nın da sonuçları tanıyacağını söyledi.

Ukrayna'da yapılan ve Batı yanlılarının zaferiyle sonuçlanan parlamento seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Lavrov, "Biz bu seçimlere gözlemci göndermedik. Her ne kadar seçimler ülkenin tüm bölgesinde yapılmadıysa da eğer AGİT seçim sonuçlarını tanırsa biz de tanırız" dedi. 

Petro Poroşenko Bloku'nun iktidar partisi olacağını söyleyen Lavrov, seçim sonrasında Ukrayna'daki durumun belli oranda düzene gireceği beklentisi içerisinde olduklarını ifade etti.

Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Lugansk'ta 2 Kasım'da yapılması planlanan seçimlere de değinen Lavrov, Moskova'nın bu bölgelerdeki seçim sonuçlarını tanımaya hazır olduğunu bildirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir