'Almanya'daki Türkler hakkında gerçekler'

Bild am Sonntag gazetesi, Almanya'da yaşayan Türklerin durumunu irdeledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Alman Bild am Sonntag gazetesi, bu haftaki baskısında Almanya'da yaşayan Türklerin durumunu irdeledi. 

''Almanya'daki Türkler hakkında gerçekler'' başlığını kullanan gazete, ülkede başarılı olan Türklerin fotoğraflarına yer verdi. 

Gazete, Kuzey Ren Vestfalya eyalet hükümetinin Türkiye Araştırmalar Merkezi'ne yaptırdığı araştırma sonucundan yola çıkarak hazırladığı haberinde, eyaletin Uyum Bakanı Guntram Schneider'in açıklamalarına yer verdi. 

Araştırma sonucuna göre, Türkler okul bitirme ve meslek eğitimi konularında Almanlara göre daha iyi durumda bulunuyor. 

Haberde, ayrımcılığa uğradıklarını düşünen Türklerin oranının, 2000 yılındaki yüzde 81'den yüzde 64'e düştüğü belirtildi.  

Almanya'daki Türklerin gıda sektöründe 13 milyar euro ciro elde ettikleri ve yaklaşık 40 bin kişiye istihdam sağladıkları ifade edilen haberde, artık Türklerin sadece sebze ticareti yapmadığı ve ticaretin her alanında var olduğu kaydedildi. 

Türklerin gelirinin Almanlara göre daha az olduğuna işaret edilen haberde, Türklerin aylık ortalama 2393 avro gelir elde ettiği, Almanlarda bu miktarın ortalama 3100 euro olduğu vurgulandı. 

Almanya'ya 2006 yılından bu yana daha az Türk geldiği belirtilen haberde, yeni neslin de ilerde Türkiye'de yaşamayı arzu ettiğine dikkati çekildi. Federal Göç ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, bunu Almanya için büyük kayıp olarak niteledi. 

Araştırmada ayrıca Türk gençlerinin yeni bir kimlik tanımlamasına girdiği ve kendilerini farklı bir dine mensup bir Alman olarak tanıttığı kaydedildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir