'Büyüme ılımlı şekilde devam edecek'

Japonya Merkez Banaksı Başkanı Kuroda, "Ekonomi ılımlı şekilde büyümeye devam edecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, yavaşlayan gelişmekte olan piyasaların ihracat ve üretime etkilerine rağmen ekonominin ılımlı şekilde büyümeye devam etmesini beklediğini söyledi. 

BOJ'un bölge müdürlerini ile çeyrek dönem toplantısında bir araya gelen Kuroda, "BOJ, ekonomide ve fiyatlarda aşağı ve yukarı yönlü riskler gördüğünde politikada gerekli ayarlamaları yapacak" diye konuştu.

BOJ, bölgelerde ekonomik şartlara ilişkin analizlerini bugün açıklayacak.

Sanayi üretimi revize edildi

Öte yandan Japonya'da sanayi üretiminin son verileri öncü verilere göre daha olumlu açıklandı.
    
Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Japonya'da sanayi üretimi kasım ayında son verilere göre yüzde 0,9 azaldı. Öncü verilerde sanayi üretimi yüzde 1,0 düşüş olarak açıklanmıştı.
    
Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, sanayi üretimi yıllık bazda ise yüzde 1,6 artıştan yüzde 1,7 artışa revize edildi.
    
Aynı ayda nakliyeler yüzde aylık yüzde 2,5 düşüşten yüzde 2,4 düşüşe,yıllık yüzde 0,6 artıştan yüzde 0,7 artışa geldi. Stoklar aylık yüzde 0,4 artışta kalırken, yıllık yüzde 0,5 düşüşten yüzde 0,4 düşüşe revize edildi.

Mağaza satışlarında  hafif artış

Japonya'da ulusal mağaza satışlarında artışa bir ay verilen aranın ardından Aralık ayında yine devam edildi.
    
Japonya Mağazalar Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, satışlar aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 artışla 709,8 milyar yen oldu. 
    
Aynı dönemde başkent Tokyo'da satışlar yüzde 2,2 artışla 183,5 milyar yen olarak gerçekleşti.