'Çipras istifa edebilir'

Alman Bild Gazetesi, Çipras'ın Parlamento oylamasından sonra istifa etmeyi değerlendirdiğini yazdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bild'e göre, Çipras hükümeti geçici hükümet kurup erken seçime  gidebilir. 

Dün açıklamada bulunan Yunanistan Çalışma Bakanı Panos Skourletis, Cuma günü parlamentoda hükümete kurtarma anlaşması müzakerelere için onay verilmesi amacıyla  yapılan oylamada ortaya çıkan sonucun bir hükümet çoğunluğu meselesini gündeme getirdiğini belirterek, bu ortamda bu yıl içinde erken seçim yapılmasını beklediğini söyledi. 

"Hükümete desteğin sınırları var"

Öte yandan Yunanistan'da koalisyon hükümetinin küçük ortağı olan Bağımsız Yunanlılar partisinin sözcüsü Marina Chrysolveloni, hükümete destek vermeye devam edeceklerini, ancak bu desteğin sınırları olduğunu söyledi. 

Chrysoveloni devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bağımsız Yunanlılar'ın hükümete desteği sabit, hükümeti destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Bununla birlikte bazı limitlerde var. Bu limitleri Yunan halkının Ocak ayındaki seçimlerde ve referandumda koalisyona ortaklarına verdiği görev belirliyor" diye konuştu.

Chrysolveloni, Bağımsız Yunanlılar'ın muhalefet partileri Potami veya Yeni Demokrasi ile bir koalisyon içinde yer almayacağını da vurguladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir