'Faiz artırımı için 2015 makul bir tarih'

New York Fed Başkanı William Dudley, Fed’in 2015’te faiz artırımına başlayacağı yönündeki tahminlerin makul olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD'de New York Fed Başkanı William Dudley, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonda istenmeyen bir artış riskine neden olmadan faiz artırımı için 2015 ortasına kadar beklemesinin makul olabileceğini söyledi.

              
Dudley, "İşsizlik oranını belirgin şekilde aşağı çekip, bunu yaparken de enflasyon sorunu yaşamayacağımızı düşünüyoruz" dedi.
              
ABD çalışma bakanlığı verilerine göre, Mayıs'ta işsizlik oranı yüzde 6.3 seviyesinde yer alırken, tüketici fiyatları endeksi Mayıs'ta yüzde 0.4 ile beklentilerin üzerinde arttı.
              
Dudley ayrıca, "Piyasalardaki beklentiler Fed'in kısa vadeli faizleri 2015 ortası gibi yükseltmeye başlayacağı yönünde; bu bence de makul bir tahmin" ifadesini kullandı.
              
Stanford Üniversitesi'nde konuşan San Francisco Fed Başkanı John Williams da, orta vadeli ekonomik görünüm konusunda "oldukça iyimser" olduğunu söyledi.
              
Ekonomide iki yıl içinde normale dönüş beklediğini belirten Williams, "Tam istihdamın sağlandığı, normale dönmüş ve enflasyonun da normal seviyelerde yer aldığı bir ekonomi olmamıza iki yıl kadar zaman var" şeklinde konuştu.
              
Fed dört bankaya sermaye planı için tanınan süreyi uzattı
              
Bu arada, Fed daha önce sermaye planları reddedilen dört bankaya, sermaye dağıtım planlarını yeniden sunabilmeleri için verdiği süreyi uzattı.
              
Uzatma talep eden bankalar Citigroup, HSBC North America, RBS Citizens ve Santander Holdings USA olmuştu.
              
Planlarını 26 Haziran'a kadar sunmaları gereken bankaların artık 5 Ocak 2015'e kadar süreleri bulunuyor.
              
Fed bu yılın stres testlerinde 25 bankanın sunduğu sermaye planlarına onay verdiğini Mart'ta açıklamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir