'Halkın sesine kulak vermenin zamanı geldi'

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Zuma, Afrika ülkelerine savaşlara son verme ve demokrasiyi güçlendirme çağrısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADDİS ABABA - Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Nkosazana Dlamini-Zuma, Afrika ülkelerine savaşı bırakıp demokrasiyi güçlendirme çağrısında bulundu. 

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da başlayan Afrika Birliği Dışişleri Bakanları toplantısının açılışında konuşan Dlamini-Zuma, "Savaşlar kalkınmanın önündeki en büyük engeldir. Bu nedenle Afrika kıtasında, gelecek nesillerin bu kötü sondan etkilenmemesi adına savaşlara son verilmesi ve demokrasinin güçlendirilmesi gerekmektedir" dedi. 

Afrika'da "devlet kurumlarının aktif hale getirilmesi" gerekliliğine işaret eden Dlamini-Zuma, "Afrika'da artık halkın sesine kulak vermenin zamanı geldi" diye konuştu. 

Dlamini-Zuma Güney Sudan'daki savaşın da Afrika Birliği'nin barış ve kalkınma yolundaki çalışmalarına gölge düşürdüğünü ifade ederek, "Elimizden geldiğince bu savaşı sonlandırmak için çalışmalıyız" ifadesini kullandı. 

Afrika Birliği Komisyonu, Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevinden alınmasının ardından 5 Temmuz'da, bu ülkenin üyeliğini askıya almış, Kahire yönetimi de pek çok ülkeye gönderdiği temsilcileriyle konumunu açıklamaya çalışmış ancak sonuç alınamamıştı. 

Komisyonun çarşamba günü gerçekleşecek toplantısında, Mısır'da yaşanan olaylar ile üyeliğinin askıya alınması konularının görüşüleceği belirtiliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir