'IŞİD imha edilmeli'

ABD Başkanı Baracak Obama Birlemiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "IŞİD'in gücü azaltılmalı ve sonrasında tamamen imha etmeli" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - (dunya.com) ABD Başkanı Baracak Obama Birlemiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etti. IŞİD'le mücadelede önemli mesajlar veren Obama, "IŞİD'in gücü azaltılmalı ve sonrasında tamamen imha etmeli. Kara birliklerini göndermeye niyetmiz yok. Irak ve Suriye'ye yardımcı olacağız. Militan geçişi ve desteği önleyeceğiz" dedi.

Obama'nın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Masumları öldüren ve tehdit eden bir yapıyla karşı karşıyayız. Biz tekrar tekrar şunu da söyledik Amerika olarak, İslamla hiçbir zaman savaşta olmadık, olmayacağız, İslam barışı öğretiyor. Dolayısıyla medeniyetler çatışması gibi bir söylemi reddetmeye devam ediyoruz. Çünkü bu tür yaklaşımlar sadece nefreti besleyecek yaklaşımlardır. Irk ve din düzleminde bizi bölenlere nasıl cevap vereceğiz? Önemli olan bu..."

"Dini dayanak alarak bir takım bölgeden militan devşiren örgüte karşı adım atmak zorundayız. El Kaide'nin Afganistan'da yaptığı gibi şimdi Kuzey Afrika ve Ortadoğuda aşIrı uçlar başka bir yöne doğru gitti. Uluslararası ülkeler olarak dört alanda çalışmalıyız:

1- IŞİD'in gücü azaltılmalı ve sonrasında tamamen imha etmeli. Kara birliklerini göndermeye niyetmiz yok. Irak ve Suriye'ye yardımcı olacağız. Militan geçişi ve desteği önleyeceğiz. Bunu koalisyon ile yapacağız. 40'tan fazla ülke destek verdi. Bütün dünyaya destek konusunda çağrıda bulunmak istiyorum.

2 -  Artık dünya ve özellikle Müslüman toplumlar El Kaide ve IŞİD gibi örgütlerin ideolojisini reddetmeli...

3- Çatışma döngüsü özellikle mezhepsel çatışma... Hristiyanlık da aynı şekilde geçmişte benzer şeyleri yaşadı. Bugün insanlığın çektiği acıların ortak noktası Ortadoğu olmuştur. Şimdi artık siyasi liderlerin mezhepsel çatışmayı reddetme zamanı. Bu kazananı olmayan bir savaştır...

4- Arap ve Müslüman dünyası ülkeleri kendi ülkelerinin potansyelini kullanmalı . Özellikle kendi gençlerinizi eğitim ve istihdam yönünden iyi kullanmalısınız. Gençler cehalete değil eğitime yoğunlaşmalı"

Bu konularda ilginizi çekebilir