'IŞİD karşısında kontrolü ele geçirmeye başladık'

Irak Başbakanı Maliki, ordu birliklerinin IŞİD örgütü karşısında kontrolü ele geçirmeye ve ilerlemeye başladığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAĞDAT - Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, ordu birliklerinin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü karşısında kontrolü ele geçirmeye ve ilerlemeye başladığını belirtti.

"Kirlettikleri her bir karış toprağa doğru ilerliyoruz"

Maliki, başkent Bağdat'ın güneyindeki Mahmudiye ilçesinde orduya gönüllü destek veren topluluğa yaptığı konuşmada, "Ülke içinde başarısız olan siyasetçiler, bazı ülkelerle birlikte IŞİD'in yanında yer aldılar. Biz kontrolü ele geçirerek sizinle birlikte onlar karşısında ilerleme kaydediyoruz. Güneyden kuzeye en uç noktaya kadar pisliklerini temizlemek için kirlettikleri her bir karış toprağa doğru ilerliyoruz" ifadesini kullandı.

"Irak ordusunu oluşturmak da gönüllülerin görevi"

"Siz bizimle paralı askerlerle savaştınız, biz ise size karşı özgür ve onurlu insanlarla savaşacağız. Bu size mesajımız" diyen Maliki, gönüllülere hitaben de "Göreviniz Irak'ı IŞİD çetesinden ve IŞİD'li siyasilerden temizlemekle bitmiyor. Irak ordusunu oluşturmak da sizin göreviniz. Musul düşmedi. Düşen, Irak'ın düşmesi için aralarında bahse giren siyasilerdir" diye konuştu.

Irak'taki Şiilerce "dini merci" kabul edilen Ayetullah Ali Sistani, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü ve onunla beraber hareket eden silahlı gruplara karşı vatan koruması için cihad çağrısında bulunmuştu.

"Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin bölgede uyguladığı hükümet politikasının iflas ettiğini" öne süren Irak Müslüman Alimler Heyeti de "Hakkı yerine getirme, vatanın zalimler ve kalıntılarından temizlenme görevinin yerine getirilmesi için eli silah tutan her genç devrimcilere katılmalıdır" açıklamasını yapmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir