'Kardeş ülke'den tam destek

Aliyev: Azerbaycan ve Türkiye tüm meselelerde aynı yerdedir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ve başkanlığındaki heyet, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Kabulde konuşan Aliyev, Azerbaycan ve Türkiye'nin tüm meselelerde aynı yerde durduğunu söyledi. 

İki ülkenin her zaman birbirine destek verdiğine vurgu yapan Aliyev, bundan sonra da karşılıklı ilişkilerin artarak devam edeceğine inandığını belirtti. 

Başbakan Davutoğlu da göreve gelmesinin ardından KKTC'den sonraki ilk yurtdışı ikili ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleştirdiğine vurgu yaparak, dünyada hiçbir ülkenin Azerbaycan ve Türkiye kadar yakın ilişkileri olmadığını kaydetti. 

Ardından basına kapalı gerçekleştirilen ikili görüşmede iki ülke çıkarlarına ilişkin konuların görüşüldüğü bildirildi. İkili görüşmenin ardından heyetler arası görüşme geçildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün mevkidaşı Artur Rasizade ile de görüşmesi bekleniyor. 

Azerbaycan temaslarında Davutoğlu'na  Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da eşlik ediyor.