'Olağanüstü toplantı yok'

AB yetkilileri: Yunanistan için hafta sonunda olağanüstü devlet başkanları toplantısı yapılmasına yönelik plan olmadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Birliği (AB) yetkilileri önümüzdeki Pazar günü Yunanistan'ın borç çıkmazını görüşmek amacıyla euro bölgesi liderlerinin katılacağı bir olağanüstü zirve planları olduğuna dair iddiaları yalanladı.

Yetkililer Perşembe günü gerçekleştirilecek olan maliye bakanları toplantısının ardından daha fazla görüşmeye gerek duyulması durumunda bakanların önümüzdeki hafta tekrar buluşabileceğini fakat şu ana kadar bu yönde herhangi bir çağrının olmadığını belirtti.

Üst düzeyli bir AB yetkilisi, "Bir sonraki, ve umuyoruz ki kararlı, adım Perşembe günkü Eurogroup (toplantısı). Bundan sonra atılacak herhangi bir adım hakkında karar toplantının sonucunda alınacak" dedi.

Euro bölgesinin kıdemli yetkilileri Yunanistan'ın Uluslararası Para Fonu'na 1.6 milyar euro tutarındaki borcunu 30 Haziran'da ödeyememesi halinde ne yapacaklarını geçen hafta görüşmeye başlamışlardı.

Yunanistan ile kreditörleri arasındaki reform karşılığı mali yardım görüşmeleri ise Yunan hükümetinin emekli ve memur maaşlarında kesintiler ile vergi artırımlarını kabul etmemesinin ardından Pazar günü sona ermişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir