'One Young World' Londra'da gerçekleştirildi

Dünyanın 192 ülkesinden zirveye katılan bine yakın delegenin arasında 15 Türk genci de yer aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Holding'in resmi sponsorları arasında olduğu dünyanın ilk gençlik zirvesi "One Young World" Londra'da gerçekleştirildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamaya göre, 8-10 Şubat tarihleri arasında yapılan zirvenin 7 Şubat akşamı gerçekleştirilen resmi açılış töreninde Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, ünlü müzisyen ve aktivist Sir Bob Geldof ve Nobel Barış Ödüllü Desmond Tutu ile Nobel Ödüllü Ekonomist Muhammad Yunus dünya gençlerine seslendi.

Zirvenin ilk gününde ise Kofi Annan, Muhammad Yunus, Sir Bob Geldof ve Desmond Tutu gibi dünyaca ünlü isimler oturumlara katılarak görüşlerini gençlerle paylaştı.

Dünyanın 192 ülkesinden zirveye katılan bine yakın delegenin arasında 15 Türk genci de yer aldı. Türk gençleri, kendi yaşıtlarıyla dünya meselelerine ilişkin fikir alışverişinde bulunma olanağının yanı sıra Muhammad Yunus, Oscar Morales gibi dünyaya yön veren isimlerle de tanışma fırsatı buldu.

Londra Excel Kongre Merkezi'nde düzenlenen zirvede "Dinlerarası diyalog", "Medyanın gücü", "Çevre" ve "Küresel iş dünyası" gibi konular tartışıldı. Kofi Annan, Muhammad Yunus, Sir Bob Geldof ve Desmond Tutu gibi isimlerin yanı sıra çeşitli ülkelerden katılan delegeler de oturumlarda söz alarak konuşma yaptılar. Senatör John Kerry de video mesajıyla etkinliğe katıldı.

"Genç Davos" olarak da adlandırılan One Young World zirvesine Türkiye'den gitme hakkı kazanan 15 gencin katılımı, Sabancı Holding tarafından sağlandı. Zirveye katılacak gençler, dünya liderlerine vermek istedikleri mesajlarını bir dakikalık video olarak "facebook.sabanci.com" adresine yükleyenler arasından yapılan seçimle belirlendi. Seçim sürecinde Türkiye'nin dört bir yanından gençlerin çektikleri 80'in üzerinde video değerlendirildi. Yapılan seçimde İngilizce seviyesi, mesaj içeriği ve üniversite çeşitliliği gibi kriterler göz önüne alındı.

Bu konularda ilginizi çekebilir