'Rus askerleri Suriye'de operasyona katıldı'

Rus ordusuna ait askerlerin, 2011’den beri iç savaşın sürdüğü Suriye’de rejim güçlerinin yanında askeri operasyonlara katıldığı iddia edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rus askeri güçlerinin  Esad rejiminin saflarında askeri operasyonlarına katıldığı belirtildi. 

Reuters'in özel haber olarak verdiği ve konuya yakın üç Lübnanlı kaynağa dayandırdığı haberde Rus askerlerinin Esad güçleriyle birlikte askeri operasyonlara katıldığı ileri sürüldü. 

ABD'li yetkililer, Rusya'nın geçtiğimiz gün Suriye'ye iki tank çıkarma gemisi, kargo uçağı ile az sayıda  deniz piyade kuvvetlerini gönderdiğini söyledi.

rus-003.jpg

Şam televizyonu Suriye’deki Rus askerlerinin görüntülerini yayınladı

Öte yandan geçtiğimiz hafta  Rusya’nın Suriye’ye asker gönderdiği iddiaları üzerine ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u arayarak bu konudaki endişelerini dile getirmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise dün yaptığı açıklamada, Suriye’ye uzun zamandır silah ve askeri teçhizat sevkıyatında bulunuyoruz, bu bir sır değil. Bunu mevcut sözleşmeler kapsamında uluslararası hukuka uygun şekilde yapıyoruz” demişti. 

Rejim birlikleri geri çekiliyor

Suriye'de Esad güçleri son dönemde 250 bin kişinin hayatını kaybettiği ve 23 milyon kişinin evlerini terkemesine neden olan dört yılık iç savaşta gerilemek zorunda kaldı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir