'Rusya'ya yaptırımların kalkması için neden yok'

Merkel, Rusya'ya yönelik AB yaptırımlarının kaldırılması için bir neden olmadığını , Minks anlaşmasının uygulanması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Moskova'nın Minsk barış anlaşmasında kendi üzerine düşeni tam olarak yerine getirmediğinden dolayı Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya uyguladığı yaptırımları kaldırması için bir neden görmediğini açıkladı.

Almanya'nın RedaktionsNetzwerks Deutschland (RND) gazetesine konuşan Merkel, Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı ilhak ederek ve Ukrayna'daki ayrılıkçılara destek vererek büyük bir krize neden olduğunu belirtti.

"Avrupa bu temel prensiplerin ihlal edilmesine karşı tepki göstermek zorundaydı" diyen Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile beraber Minsk barış anlaşmasının hem Ukrayna hem de Rusya tarafından uygulanması için "bütün güçleriyle" çalıştıklarını söyledi.

Merkel, Minsk anlaşmasının uygulanmasının yaptırımların kalkması için en önemli etken olduğunu söyledi.

AB Haziran ayında Ukrayna krizinden dolayı Rusya'ya uyguladığı mali, enerji ve savunma yaptırımlarını önümüzdeki yılın ocak ayı sonuna kadar uzatma kararı aldı.