'Suriye'de akan kanın durmasını istiyoruz'

Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi, ''Arap Dünyası Suriye'de akan kanın bir an önce durmasını istiyor'' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
MOSKOVA - Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Arap ülkelerinin Suriye'de akan kanın bir an önce durmasını istediğini söyledi.
Rusya'da düzenlenen Rus-Arap forumuna katılan Nebil el-Arabi, 18 aydır, Suriye krizinin barış yoluyla çözülmesinden yana olduklarını ve barışın diyalogla sağlanması gerektiğini dile getirdiklerini belirtti.
''Önemli olan geçiş sürecinin sağlanması ve geçiş hükümetinin kurulmasıdır'' diyen Arabi, bunun kolay olmayacağını vurguladı.
Moskova'nın Şam yönetimiyle iyi ilişkiler içerisinde olduğuna değinen Arabi, ''Rusya'nın güçlü bağlarını kullanarak Suriye'yi bu krizin ancak barışçıl yollarla çözülebileceği konusunda ikna etmesini umut ediyoruz'' dedi.
Arabi, Arap dünyasında oluşan kanının, ''Suriye'de şiddetin ve akan kanın bir an önce durması gerektiği'' yönünde olduğunu belirterek, şiddet durmadan Suriye'nin yeniden inşasından söz etmenin mümkün olmayacağını dile getirdi.
Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, yüz binlerce Suriyelinin komşu ülkelere kaçtığını, bu durumun artık süremeyeceğini kaydetti.