'Suriye’deki hayatla başa çıkamayacak kadar zayıf'

İngiliz basını Fransız polisinin her yerde aradığı Hayat Boumeddiene'nin Sabiha Gökçen Havalimanın'daki görüntülerini manşetten gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Paris terör saldırılarıyla ilgili haberlerde son bir haftadır saldırganlardan daha çok manşet olan dünyada en çok aranan kadın Hayat Boumeddiene (26), 2 Ocak’ta Madrid’den geldiğinde Sabiha Gökçen Havaalanı’nda pasaport kontrolünden geçerken ki görüntüleriyle bugün tekrar İngiliz gazetelerinin manşetlerinde yer aldı.

The Sun birinci sayfadan “Teröristin karısı farkedildi” başlıklı haberinde Terörist Amedy Coulibaly’nin kaçak karısının Türkiye’de güvenlik kameralarına yakalandığına dikkat çekti. The Sun 26 yaşındaki terörist zanlısının bikinili fotoğrafıyla havalimanındaki başörtülü görüntüsünü karşılaştırırken, Daily Mirror sürmanşet haberinde “Dünyanın en çok aranan kadını kaçarken” başlığını attı.

Daily Mail gazetesi “Katilin dul karısı Suriye’deki hayatla başa çıkamayacak kadar zayıf” başlıklı haberinde, Fransa’da 4 Yahudi ile bir kadın polisi öldüren saldırganın dul kalan karısının, bir arkadaşının ifadesine yer verdi. Gazete kadının arkadaşının ifadesinde Hayat Boumeddiene’in kaçtığı Suriye’deki hayatın katılığına uyum sağlayamayacak kadar zayıf olduğunu söylediğine dikkat çekti. Kadın arkadaş, Andy Coulibaly 5 yıl cezaevinde yatarken Hayat Boumeddiene’in kendine güvenini kaybetmiş bir halde yalnızlık çektiğini anlattı ve Hayat Boumeddiene’in Suriye’de kocası yanında olmadan sıkıntı çekeceğini ileri sürdü.

Le Parisien gazetesine konuşan Hayat Boumeddiene’in başka bir arkadaşı ,”Andy ona o kadar yakındı ki muhakkak planlarından bahsetmiştir. İkisinin de Suriye’de saklanmakta hemfikir olduklarını sanıyorum.. Hayat Boumeddiene’in bu saldırıların planlanmasında parmağı olduğunu hiç sanmıyorum. O çok duygusal olduğu için sürekli ağlar ve kendine güveni azdır. Sizi incitmişse üzülen biridir” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir