'Umarov öldü' iddiası

Rusya’da en çok arananlar listesinde yer alan Kafkasya Emirliği lideri Doku Umarov’un öldüğü ileri sürüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞURA- Rusya’nın en çok arananlar listesinde bulunan İslamcı Çeçen isyancı Doku Umarov’un öldüğü iddia edildi. Çeçen isyancıların lideri Doku Umarov'un öldüğü haberi, Kafkasya'daki İslamcı isyancılara yakınlığıyla bilinen ‘kavkazcenter.com’ adlı internet sitesinde yer aldı.
Kavkazcenter.com adresinde ve sitenin Twitter hesabında, “Hayatının 20 yılını cihada adayan Umarov şehit oldu” ifadelerine yer verildi. Umarov'un yerine Ali Ebu Muhammed'in seçildiği öne sürülüyor.

Ancak Umorov’un öldüğüne ilişkin resmi kaynaklardan bir açıklama yapılmadı. Rusya'nın Terörle Mücadele Komitesi’nden bir sözcü, haber ajansı RIA’ya yaptığı açıklamada, ölüm haberini teyit edemeyeceklerini söyledi.

Umarov'un öldüğü iddiası daha önce de ortaya atılmış, ancak bu iddialar taraftarları tarafından doğrulanmamıştı.
Rusya’nın en çok arananlar listesinde bulunan Umarov, ‘Kafkasya Emirliği’ adı verilen örgütün lideriydi. Kafkaslar’da İslami bir devletin kurulması için mücadele eden örgüt, aralarında 2011 yılında Moskova Domodedovo Havalimanı’na düzenlenen saldırı ve 2010’da Moskova’da 77 kişinin ölümüyle sonuçlanan metro saldırısının da bulunduğu çok sayıda kanlı eylemden sorumlu tutuluyordu.

Umarov son olarak internette yayınlanan bir video kaydında Soçi Kış Olimpiyatları'na saldırı tehdidinde bulunmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir