'Yardım ettik, IŞİD yerine bizi vurdular'

Germiyan'daki Peşmerge Güçlerinden Sorumlu Sengawi, "Irak askerlerine yardım ettik. Onların mevzilerine yerleşmelerini sağladık. Fakat onlar, IŞİD'i değil bizi vurdu" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYALA - Germiyan'daki Peşmerge Güçlerinden Sorumlu Mahmud Sengawi, yardım edip mevzilerine yerleşmelerini sağladıkları Iraklı askerlerin peşmergeleri arkadan vurduğunu ileri sürüdü.

Sengawi, Diyala ilinin Hanekin ilçesindeki son gelişmeleri değerlendiren açıklamasında, IŞİD'e karşı savunma pozisyonunda olmadıklarını, tam aksine saldırı konumuna geçtiklerinin söyledi. Almaları gereken daha çok bölge olduğunu aktaran Sengawi, "Irak merkezi hükümeti ile aramızdaki sınır Hemrin Dağları'dır.Peşmerge güçlerinin, bu dağın tepesine kadar gitmesi gerekiyor" dedi. 

"Iraklı askerler bize saldırdı"

Sengawi, IŞİD saldırılarına karşı yardımcı oldukları Irak ordusundaki bazı komutanların, kendilerine havan topları ve savaş helikopterleriyle saldırdığını belirterek, şunları söyledi:

"IŞİD saldırılarının ardından Iraklı komutanlar, yanımıza gelerek bizden yardım talebinde bulundular. Bu komutanlar, bize askeri güçlerinin tamamen kontrolü kaybettiğini ve ağır yenilgi aldıklarını bildirdiler.  Peşmerge güçlerinin de kendilerine saldırması halinde tamamen çökeceklerini ifade ettiler. Daha sonra kendilerine yardım ettiğimiz ve mevzilerine yerleşmelerini sağladığımız Iraklı askerler, IŞİD militanları yerine havan toplarıyla bize saldırdı. Bununla yetinmediler, savaş helikopterleriyle üzerimize roket yağdırdılar.Peşmerge olarak onlara yardım ettik fakat Iraklı askerler, zehirli hançerleriyle bizi arkamızdan vurdu"

"Kürdistan bölge hükümeti, Irak askerlerine herhangi bir saldırıda bulunmadı"

Bu saldırılardan sonra Kürt bölgesindeki siyasi mercilerle görüştüğünü dile getiren Sengawi, " Irak güvenlik güçlerinin saldırısına rağmen Kürdistan bölge hükümeti, intikam peşine düşmedi ven Irak askerlerine herhangi bir saldırıda bulunmadı" ifadelerini kullandı. 

Germiyan Bölgesi Polis ve Asayiş Müdürü Muhammed Hacı Faik de "Irak askerleri, bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde güçlerimize saldırdı. Iraklı yetkililerden, peşmergeyi hedef alan saldırılar hakkında açıklama yapmalarını bekliyoruz" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir