'Yeni normalde daha fazla oynaklık olacak'

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, "Yavaş büyüme Çin için yeni normal haline geldi. Bu yeni normalde daha fazla oynaklık olacak" uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Çin'in kısa vadeli görünümü için kötümserliğin aşırıya kaçtığını ve yılın ikinci yarısında büyümede bir toparlanmanın hali hazırda yolda olduğunu söyledi. 

Bununla birlikte Fitch, Çin ekonomisinin büyüme potansiyeli için orta vadeli beklentilerin, yeniden yapılanmanın zorluğu netleştikçe, aşağı kaymaya başladıklarını vurguladı. 
    
Çin ekonomisinde ayarlamalar ve yeniden dengelenme yaşandıkça büyüme trend oranında daha fazla düşüş beklediğini ifade eden Fitch, kademili yeniden dengelenme senaryosunun gerçekleşmesi halinde 2016-2020 döneminde Çin'in ortalama büyüme oranını yüzde 5 civarına düşebileceğini belirtti. 
     
Yatırımların verilliğinde düşüş, Çin yuanı ve döviz kuru üzerinde gelişmekte olan baskıların Çin'ın yatırım öncülüğündeki büyüme 
modeliğini sınırlayan faktörler olduğunu ifade eden Fitch, daha yavaş büyümenin Çin için yeni normal haline geldiğini, ancak bu yeni normalde daha fazla oynaklığın da olacağını vurguladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir