'Yönetilen dalgalı kur rejimi izlenecek'

Çin Başbakanı Keqiang, "Yuanın değerinde sürekli bir kaybın yaşanması için neden yok. Piyasa arz ve talebini temel alan ve yönetilen dalgalı kur rejimi izleyeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin Başbakanı Li Keqiang, G20 üyelerinin uyguladıkları politikaların bulaşıcı etkilerinin bilincinde olmaları, zorlukların üstesinden gelmek için koordinasyonu ilerletmeleri ve bir arada durmaları  gerektiğini söyledi.

Şanghay'da yapılan G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısının açılış oturumuna bir video mesajı gönderen Li, Çin ekonomisinde büyümenin yavaşlamakta olduğunu ancak, gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki karmaşık durumun üstesinden geleceklerine güvendiğini söyledi. 

'Dalgalı kur rejimi izlenecek'
    
Yuanın değerinde sürekli bir kaybın yaşanması için neden olmadığını ifade eden Li, piyasa arz ve talebini temel alarak yönetilen dalgalı kur rejimi izleyeceklerini vurguladı.
    
Yapısal reformlar, innovasyon ve şeffaflığı, serbestliğe odaklanılması gerektiğini belirten Li, Çin'in toplam talebi uygun şekilde büyüteceğini ve arz taraflı yapısal reformlara odaklanacağını ifade etti.