'Yunanistan ile tekrar bir pazarlık olamaz'

Euro Grubu Başkanı Dijsselbloem, "Yunanistan ile tekrar bir anlaşma pazarlığı olamaz. Seçim sonrası, reformların zamanında uygulanması çok önemli. Zaman sınırlı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan seçimlerinden nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın Euro Grubu'nun Yunanistan ile siyasi olarak anlaştığını belirterek, tekrar bir anlaşma pazarlığı olamayacağını bildirdi. 

Dijsselbloem, Euro Grubu'nun Lüksemburg toplantısı bitiminde basına açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, Yunanistan'daki son gelişmelerin de görüşüldüğünü ifade eden Dijsselbloem, Yunanistan Maliye Bakanı'nın ülkedeki duruma ilişkin bilgilendirmede bulunduğunu söyledi.

20 Eylül'de erken seçime gidecek Yunanistan'da geçici hükümetin çalışmalarına devam ettiğini hatırlatan Dijsselbloem, "Biz, Yunanistan’daki demokratik sürece saygılıyız. Demokratik sonuçları bekleyeceğiz" dedi.

Dijsselbloem, Yunan parlamentosunun 3'üncü kurtarma paketine büyük destek verdiğini belirterek, "Seçim sonrası, reformların zamanında uygulanması çok önemli. Zaman sınırlı. Yunanistan’la tekrar bir siyasi pazarlık olmayacak" diye konuştu.

Yunanistan ile iş piyasalarına yönelik bazı görüşmelerin yapılacağını kaydeden Dijsselbloem, "Bu tekrar pazarlık değil. Yunanistan ile tekrar bir anlaşma pazarlığı olamaz. Yunanistan'ın borç yapılandırması bu toplantıda görüşülmedi" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir