'Zor kararlarla karşı karşıyayız'

Yunanistan Başbakanı Çipras, Yunanistan’ın borçlarını yeniden yapılandırmayı başardığını belirterek zor kararlarla karşı karşıya olduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkesinin kreditörleriyle anlaşarak borçlarını yeniden yapılandırmayı ve 35 milyar Euro tutarındaki ekonomik büyüme fonuyla orta vadeli finansman temin etmeyi başardığını söyledi. Çipras, “Güç bir mücadele verdik, zor kararlarla karşı karşıyayız. Avrupa'daki muhafazakar çevrelerin radikal planlarını bertaraf eden kararı alacak sorumluluğu gösterdik. 

Finansal olarak bizi boğacak ve bankacılık sistemini çökertecek planı bertaraf ettik” dedi. Borçları yeniden yapılandırmayı başardıklarını vurgulayan Çipras, orta vadeli finansman sağlamayı başardıklarını ve Yunanistan’ın ekonomik büyümeyi tekrar sağlama mücadelesine devam edeceğini söyledi. Çipras’ın konuşmasından çıkan satır başları ise şöyle: “Alınan karar ekonomik büyümeye imkan verecek, anlaşmanın uygulanması zor. Büyüme için 35 milyar Euro’luk paketin varlığı ve borçların yeniden yapılandırılması Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkması ihtimalinin geride kaldığını piyasalara gösterecek. Anlaşmanın getireceği yük sosyal adalet temelinde paylaşılacak. Daha önce kriz döneminde bedel ödemeyenler bu sefer yükü üstlenecek.”

Bu konularda ilginizi çekebilir