1. Yıllık Türk Yatırım Konferansı büyük ilgi gördü

NYSSA'nın New York'taki merkezinde tüm gün süren konferansa çok sayıda Amerikalı yatırımcı ve danışman firma temsilcisi katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- New York'ta, Global Menkul Değerler, New York Menkul Kıymet Analistleri Derneği (NYSSA) ve Enclave Capital işbirliğinde düzenlenen  "1. Yıllık Türk Yatırım Konferansı"na Amerikalı yatırımcıların ilgisi büyük oldu.

NYSSA'nın New York'taki merkezinde tüm gün süren konferansa çok sayıda Amerikalı yatırımcı ve danışman firma temsilcisi katıldı.

"Türk borsasını, yabancı yatırımcılarla bir araya getirmek"

Amerikan aracı kurum "Enclave Capital" şirketinin üst düzey yöneticisi ve Türkiye masası sorumlusu Gaye Göker, gazetecilere yaptığı açıklamada, konferansın amacının "Türk borsasını, yabancı yatırımcılarla bir araya getirmek" olduğunu belirtti.

İMKB'ye kote olan 6 şirketin konferansa katıldıklarını ve konferans sırasında bu şirketleri tek tek Amerikalı yatırımcılarıyla görüştürme fırsatı da bulduklarını söyleyen Göker, "Böylece Türk ve Amerikalı şirketler birbirlerine kendilerini daha iyi anlatma olanağı bulabildi, konferans iyi geçti, uzun bir süre bu konferansa hazırlandık. Tüm temennimiz konferansın Türkiye'ye faydalı olabilmesi, yatırımların artması, borsa yatırımlarının daha da derinleşmesi" dedi.

"Türkiye'de biz krizlere daha alışkınız"

Amerikalı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin son dönemde arttığını gördüklerini kaydeden Göker, şöyle konuştu:

 "Son ekonomik kriz esasında hiçbir krize benzemeyen bir kriz. Genelde Türkiye'de biz krizlere daha alışkınız, bunlardan çok iyi dersler aldığımız için bu sefer krizin içine tam olarak girmedik, diğer gelişmiş ülkeler kadar biz bundan yara almadık, onun bir faydası oldu tabii ki. Türkiye'nin bu durumu dikkat çekti, Türkiye'nin krizi yönetebilmesi ve geçmişteki hatalarından aldığı derslerle ne kadar sağlam bir ekonomiye sahip olduğunun herkes farkına vardı. Türkiye'nin bir kriz döngüsü içerisinde olmadığını ve bu krizi gayet iyi yönettiğini gördüler. Bu durumda tabii ki dış yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi de arttı, fakat burada tek engel şu, ABD'deki yatırımcılar, kendi içlerindeki sorunlar çok büyük olduğu için daha çok bu içsel sorunlarla meşgul durumdalar."

Ancak ABD'deki krizin de yavaş yavaş etkisini azaltması sonucunda Türkiye'ye ilginin daha çok artacağını vurgulayan Göker, "Bu da inşallah borsa yatırımı olarak ülkemize geri dönecek" dedi.

Gaye Göker toplantıyı gelecek sene yine bu dönemde düzenlemek istediklerini de sözlerine ekledi.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın New York Temsilcisi Alev Günay konferansın sonunda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki genel yatırım ortamı hakkında detaylı bir sunum yaparak Amerikalı yatırımcıları Türkiye'deki yatırımlar hakkında bilgilendirdi.

Konferansa katılan Akbank, Global Yatırım Holding, Anadolu Hayat, Bank Asya, Aksa Akrilik ve Selçuk Ecza'nın üst düzey yöneticileri gün boyu şirketleriyle ilgili detaylı sunuşlar yaptılar ve Amerikalı şirketlerin sorularını yanıtladılar.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir