2 bin 350 kişiyi işten çıkaracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LAHEY - Hollanda merkezli ING bankasının 2 bin 350 kişiyi işten çıkaracağı bildirildi. Banka tarafından yapılan açıklamada, bin 350 kişinin sigorta, bin kişinin de bankacılık bölümünde işten çıkarılacağı belirtildi.
 
Yılın üçüncü çeyreğinde beklentilerin altında kalarak 600 milyon euro kar elde eden ING'nin üst düzey yöneticisi Jan Hommen, şirketin uzun vadede ayakta kalabilmesi için bu müdahalenin gerekli olduğunu söyledi. Alınan kararı acı verici olarak nitelendiren Hommen, belirsiz ekonomik koşulların yeniden yapılanmayı zorunlu kıldığını kaydetti.
 
Banka ve sigortacılık faaliyetlerini birbirinden ayırmayı planlayan ING, bu kapsamda 400 milyon euroya yakın tasarruf planlıyor.
 
Dünya genelinde yaklaşık 100 bin çalışana sahip ING'nin işten çıkartma programından Hollanda'daki çalışanlarının ne kadar etkileneceği bilinmiyor.
 
Bu arada bankacılık devinin aldığı tenkisat kararı sendikaların tepkisini çekti. Bankanın yeniden yapılanma kararını darbe olarak değerlendiren ülkenin en büyük sendikası İşçi Sendikları Konfederasyonu (FNV), işten çıkarılacaklar için sosyal bir plan hazırlanmasını istedi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir