2009 Moto GP'nin Macaristan ayağının yapılması imkansızlaştı

Balatonring Grand Prix Moto GP, Balatonring pistinin inşasını üstlenen İspanyol şirketinin henüz kredi talebinde bile bulunmadığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BUDAPEŞTE - Macaristan'ın Balatonring pistinde, bu yılın eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanan Balatonring Grand Prix Moto GP yarışmasının yapılmasının imkânsız olduğu bildirildi.

Balatonring Grand Prix Moto GP yetkilisi Macar Tamas Suchman Macaristan Haber Ajansı'na (MTI) yaptığı açıklamada, Balatonring pistinin inşasını üstlenen İspanyol şirketinin henüz kredi talebinde bile bulunmadığını söyledi.

Suchman, İspanyol Sedesa firmasının daha önce inşaatı yüzde 50 kendi imkanları ile yüzde 50 ise Macaristan Kalkınma Bankası'ndan alacağı kredi ile yapacağını açıkladığını, henüz kredi talebinde bile bulunmayan İspanyol şirketinin Balatonring pistini yarışmanın yapılacağı 20 Eylül tarihine yetiştirmesinin mümkün olmadığını söyledi. Suchman, gerekli bilgiyi yarışmayı düzenleyecek olan Uluslararası Moto GP yetkililerine de verdiklerini, kendilerine bu tarihte başka bir yerde yapılabilecek alternatif ülke seçmeleri gerektiği ikazında bulunduklarını açıkladı.