2013'te 6 milyon ekonomik konut inşa edecek

Pekin yönetimi konut sahibi olmadaki sınırlama politikalarını sürdürecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ŞANGHAY  - Çin'in, ülkede hızla ısınan emlak piyasasını soğutmak için 2013 yılında 6 milyon yeni ekonomik konut inşa edeceği belirtildi.
 
Başkent Pekin'de yapılan "Ulusal Kentsel ve Kırsal Konut Çalışma Toplantısı"nda konuşan Çin İskan ve Kırsal-Kentsel Kalkınma Bakanı Ciang Veyşin, "2008-2012 yılları arasında ülke genelinde toplam 30 milyondan fazla ekonomik konut inşasına başlandığını ve bunlardan 17 milyonunun halihazırda tamamlandığını" söyledi.
2013 yılında hedeflerinin 4,6 milyon adet konutun daha inşasını tamamlamak olduğunu ifade eden Ciang, gelecek yıl 6 milyon yeni ekonomik konutun inşasına başlanacağını dile getirdi.
 
Gelecek yıl emlak piyasalarında kararlı bir şekilde gerekli düzenlemeleri yapacaklarını kaydeden Ciang, konut kredilerindeki düzenlemelerin ciddiyetle uygulanacağını, vergi politikaları ve konut alımındaki sınırlama tedbirlerinin sürdürüleceğini de vurguladı.
Bu arada, ülkenin gelecek yıl da yatırım amaçlı konut alımlarının bastırılması adına sınırlı konut satışı politikalarına devam edeceğine işaret ediliyor.
Ekonomik konut inşaatı, Pekin yönetiminin ülkenin kentleşme sürecinde özel önem verdiği projelerden biri olarak gösteriliyor.