3 bin kişiyi çıkarıyor

Dünyaca ünlü e-ticaret sitesi eBay'in 3 bin kişiyi işte çıkaracağı iddia edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD’li internet perakendecisi eBay'in yaklaşık 3 bin kişinin işine nihai vermeyi planladığı bildirildi.

Wall Street Journal'ın haberine göre, işgücünü yüzde 10 kısma planı gelecek senen başında yaşama geçebilir. İşten çıkarmaların, ödeme sistemleri birimi "PayPal"ı müstakil bir şirket haline getirme planının bir parçası olduğu belirtiliyor.

eBay, 2015 yılından itibaren PayPal’ı ayrı bir şirket olarak konumlandıracağıyla ilgili Yönetim Kurulu kararını geçtiğimiz aylarda paylaşmıştı. Ayrılma kararında, hızla değişen iki farklı endüstride faaliyet gösteren iki şirketin birbirinden bağımsız olarak devam etmesinin gerek rekabet gerek stratejik açıdan daha avantajlı olacağı belirtiliyor.

Bölünmeyle birlikte üst düzey yönetiminde değişikliğe gidimişti.. eBay’in Pazaryerleri biriminin başkanı olarak görev yapan David Wenig, bölünmeden sonra eBay’in yeni CEO’su olarak görev yapacak. Şu anda American Express’in yöneticiliğini yapan Dan Schulman ise PayPal’a Başkan ve CEO olarak katılacak. Schulman ayrıca American Express’in mobil ve online ödeme operasyonlarını da yönetiyor.

Şirketlerle ilgili verilerin paylaşıldığı notta, PayPal’a bugün 152 milyon adet kayıtlı hesap olduğu belirtiliyor. Hesap sayısını geçtiğimiz çeyrekte yıllık yüzde 15 oranında büyüten PayPal, geçtiğimiz 12 ayda gelirlerini yüzde 19 oranında arttırarak, yaklaşık 7,2 milyar dolara çıkarmış. Online’da harcanan her 6 doların 1’inin PayPal üzerinden harcandığı belirtiliyor.

Bugün 149 milyon aktif satın alma müşterisi olan eBay’in ise siteyi ziyaret ettiğiniz herhangi bir anda ortalam 700 milyon adet ürün listelediği belirtiliyor. Bunların yüzde 75’inin de yeni ürünler olduğu notlar arasında.

Bu konularda ilginizi çekebilir