3 fasıl daha açılacak

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Flautre: "Bu yıl içinde 22'inci faslın ardından yakın zamanda en az 3 fasıl daha görüşmelere açılacak"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

STRASBOURG  - Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre, AB-Türkiye ilişkilerinde yeni bir döneme girildiğini belirterek, bu yıl içinde 22'inci faslın ardından yakın zamanda en az 3 faslın daha görüşmelere açılacağını söyledi.

Flautre, "6'ıncı Fransa Türk Öğrenci Kongresi" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "AB-Türkiye ilişkilerine yeni bakış" konulu konferansta Strasbourg'daki Türk öğrencilerle biraraya geldi.
Türkiye;de devam "çözüm süreci"ni yakından takip ettiğine işaret eden Flautre, Türkiye;nin bu süreçten başarıyla çıkmasını ümit ettiğini söyledi.
AB-Türkiye ilişkilerine değinen Flautre, Fransa'nın 22'inci fasıl üzerindeki blokajını kaldırmasıyla ikili arasında yeni bir döneme girildiğini kaydetti. Flautre, "Bu yıl içinde 22'inci faslın ardından yakın zamanda en az 3 fasıl daha görüşmelere açılacak" dedi.
Türkiye çalışmalarıyla dikkati çeken Bordeaux Üniversitesi Öğretim Üyesi Nicolas Monceau, konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'de yapılan son araştırmaların, halkın gözünde Avrupa Birliği'nin değerinin azaldığına dikkati çekti.
Türkiye'de askeri vesayetin kaldırılmasında AB;ye üyelik sürecinin çok büyük katkısı olduğunun altını çizen Monceau, çözüm sürecinin Türkiye;nin devlet yönetimi anlayışında hangi noktaya ulaştığının göstergesi olduğunu belirtti.
Konferansın ikinci bölümde konuşan Avrupa Parlamentosu'nun Türk kökenli Bulgaristan Parlamenteri Metin Kazak, ucu açık bir süreç olarak devam eden AB-Türkiye ilişkilerinin Türk halkında "bıkkınlık ve kararsızlık" oluşturduğunu söyledi.
CHP Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç ise AB ve ABD arasında öngörülen ticaret anlaşmasına Türkiye'nin de çıkarlarını korumak adına müdahil olması gerektiğini kaydetti.
Türkiye'nin Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz'in dinleyici olarak katıldığı konferansı Brüksel ve Strasbourg;dan katılan davetlilerin yanı sıra çok sayıda Türk öğrenci takip etti.