33 kişi kurtarıldı 29 kayıp petrolcü aranıyor

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Başkan Yardımcısı Yusifzade, "Denizden ve platformdan toplam 33 kişi kurtarıldı, 1 kişinin cesedine ulaşıldı, 29 kayıp petrolcü aranıyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkan Yardımcısı Hoşbaht Yusifzade, Hazar Denizi'ndeki Güneşli petrol yatağı bünyesindeki platformda çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybederken 33 kişinin kurtarıldığını, kayıp 29 çalışanı arama çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. 

SOCAR Başkan Yardımcıları Yusifzade ve Halik Memmedov ile Olağanüstü Haller Bakanı Yardımcısı Etibar Mirzeyev, petrol yatağının 10. platformundaki yangınla ilgili ortak basın toplantısı düzenledi. 

Yusifzade, "Denizden ve platformdan toplam 33 kişi kurtarıldı, 1 kişinin cesedine ulaşıldı, 29 kayıp petrolcü aranıyor" dedi.

Güçlü rüzgarın 27 saat devam ettiğini belirten Yusifzade, olay günü dalgaların da 8-10 metreye kadar yükseldiğini kaydetti.

"Mucize olabilir"

Platformun 1984'te inşa edildiğini ve 50 yıl ömrü bulunduğunu dile getiren Yusifzade, kayıp işçilerle ilgili "Onları bulamadıkça öldü diyemeyiz. Fakat bunlar kaç saattir denizde. Sağ kalmaları mümkün değil. Mucize olabilir" ifadelerini kullandı.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor 

Halik Memmedov da kayıp çalışanların cesetlerinin diğer ülkelerin sahillerine vurma ihtimali göz önünde bulundurularak Kazakistan, Rusya ve İran'ın ilgili birimlerinin uyarıldığını ifade etti.

Memmedov, sınır hizmetleri komutanlığına ait 7, Olağanüstü Haller Bakanlığına ait 4 helikopterin arama kurtarma çalışmalarına devam ettiğini bildirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir