5 milyar dolarlık olimpiyat işi

Rusya pazarı, Soçi'de yapılacak 15 milyar dolarlık 2014 Kış Olimpiyatları yatırımlarıyla hareketleniyor. Türk firmalar, 5 milyar dolarlık iş alma peşinde.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Volkan ÖZSOY

 

İSTANBUL - Türk müteahhitlik sektörünün en önemli dış pazarı Rusya'da küresel krizde işler yavaşladı, projeler durduruldu, bazı firmalar dönüş yaptı. Ancak şimdi yeni bir yatırım heyecanı başladı.

2014 Kış Olimpiyatları Soçi'de yapılacak. 250 spor tesisi, Anapa'da 40 otel ve Karadeniz'de de büyük bir yapay ada, tatil ve dinlenme tesisleri için 15 milyar dolar harcanacak. Türk şirketlerinin hedefi projelerden yüzde 30 pay almak. Bu da 5 milyar dolarlık iş demek. Rusya Başbakanı Putin'in, "Gecikiyoruz, bu işi Türkler

yapsın" şeklindeki değerlendirmesi Türk firmaları ceseratlendirdi. Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Türk firmaların 3 yıldır bu proje peşinde olduklarını söyledi. Eren, "Üyelerimizin bunun için ortaklıklar kurdu" dedi. DEİK, 50 firmayla çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Rusya'da taahhüt işleri yapan Elba'nın sahibi Levent Akkaya asıl 2012'de hareketlenme olacağını söyledi.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

Bu konularda ilginizi çekebilir