62 kişi dünyanın yarısından zengin!

Dünyada gelir eşitsizliği nedeniyle yüzde 1'lik nüfusun yüzde 99'dan daha zengin olduğu ortaya çıktı. 62 süper zengin dünyanın geri kalan yarısından daha fazla servete sahip...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yerküremizde gelir adaletsizliğindeki uçurum gittikçe büyüyor. 

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam'ın gelir dağılımı üzerine yaptığı yeni araştırmada, dünyadaki 62 süper zenginin  servetinin dünya nüfusunun yarısını teşkil eden 3,5 milyar kişinin servetine eşit olduğu ortaya çıktı.  

Dünya Ekonomik Forumu bu hafta İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenecek. Dünya liderlerinin toplanacağı Davos Zirvesi'nde yeryüzündeki gelir eşitsizliğine dikkat çekmek için İngiliz yardım kuruluşu Oxfam bir rapor hazırladı.  Oxfam'ın Credit Suisse'in verilerini kullanarak hazırladığı raporda dünyadaki gelir dağılımı eşitsizliğiyle ilgili çarpıcı sonuçlar yer alıyor.

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam'ın hazırladığı rapora göre en zengin yüzde 1'lik kesim dünyanın nüfusunun yüzde 99'undan daha zengin. Oxfam raporu dünyanın en zengin 62 kişinin servetinin 500 milyar dolardan 1.76 trilyon dolara yükseldiğini ortaya çıkardı. Buna karşılık dünyanın en yoksul yüzde 50'sinin nüfusu 2010 ile 2015 yılları arasında 400 milyon artmasına rağmen serveti yüzde 41 (1 trilyon dolar) oranında azaldı. 

"Dünyanın yarısının bir otobüs dolusu zengin kadar servetinin olması asla kabul edilemez"

Zenginlerle fakirler arasındaki gelir eşitsizliğinin artarak devam ettiğini belirten Oxfam, 2016 yılında dünyanın yüzde 1'lik nüfusuna denk gelen 70 milyon kişinin dünyanın geri kalan yüzde 99'undan  daha fazla servete sahip olacağını açıkladı. 

Oxfam International Başkanı Winnie Byanima, " Dünya nüfusunun yarısını teşkil eden insanların servetinin bir otobüs dolusu süper zengin kadar mal varlığının olması asla kabul edilemez" dedi.