AB dışişleri bakanları Stockholm'de toplandı

Bakanlar, dış politika sorunlarıyla birlikte güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

STOCKHOLM - Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin dışişleri bakanlarının katılımıyla İsveç'in başkenti Stockholm'de 2 gün sürecek toplantı bugün başladı.

Bakanlar, dış politika sorunlarıyla birlikte güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunacak.

AB dönem başkanı İsveç'in başkanlığında bugün bir araya gelen 27 ülkenin dışişleri bakanlarını, başkent Stockholm'deki Moderna müzede İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt karşıladı.

Bağlayıcı özelliği olmayan gayri resmi nitelikteki toplantıda en önemli konunun Afganistan olduğu bildiriliyor. Toplantı öncesi Afganistan'da bulunan Carl Bildt, mevkidaşlarına bu ülke konusundaki izlenimlerini aktarırken, AB dışişleri bakanları sivil halka verilecek desteği tartışacak. Bakanların ayrıca Pakistan ile İran ve Ortadoğu'da yaşanan son gelişmeleri ele almaları bekleniyor.

AB dönem başkanı ülkelerin başkanlığında 1974 yılından bu yana düzenlenen toplantılar, bu yıl İsveç'in dönem başkanlığında Stockholm'de yapılıyor. Toplantıların ikinci gününe, AB'ye aday ülkeler Türkiye ile Makedonya ve Hırvatistan'ın dışişleri bakanları da katılacak.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da toplantıya katılmak üzere Stockholm'e geliyor.  Davutoğlu, yarın toplantılara katıldıktan sonra ikili görüşmeler yapacak ve akşam saatlerinde Türkiye'ye dönecek.